ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ισραήλ | Ο στρατός κατέρριψε drone της Χεζμπολάχ που πέρασε τα σύνορα με τον Λίβανο
Defence Redefined
Published on 13/08/2021 at 12:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), την Πέμπτη ένα drone της Χεζμπολάχ διέσχισε το ανατολικό όριο της “μπλε γραμμής” που με βάση τον ΟΗΕ καθορίζει το όριο μεταξύ των δύο κρατών, και εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν και κατέρριψαν το drone, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσουν να επιχειρούν ώστε να εμποδίσουν την οποιαδήποτε απόπειρα κατά της κυριαρχίας του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές πηγές το drone δεν ήταν οπλισμένο αλλά εκτελούσε αποστολή αναγνώρισης. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο του 2006. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί στα συνορα και εκατέρωθεν επιθέσεις ρουκετών. 

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Χεζμπολάχ δεν επιδιώκει κλιμάκωση με το Ισραήλ αλλά θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο. Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Naftali Bennet, κάλεσε την κυβέρνηση και τον στρατό του Λιβάνου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις στο έδαφος του.

Φωτογραφία τίτλου: ©Reuters 1/2/2021

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε θέσεις στον Λίβανο από όπου εκτοξεύθηκαν 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This