ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ισραήλ | Νεκροί και τραυματίες από επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και κεντρικό Ισραήλ – Εκτροπή όλων των πτήσεων σε Κύπρο – VIDEO
Defence Redefined
Published on 11/05/2021 at 22:02

Οι σειρήνες ήχησαν ξανά απόψε στο Ισραήλ με μαζική εκτόξευση ρουκετών από την λωρίδα της Γάζας προς το Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτόξευση τουλάχιστον 100 ρουκετών από τις οποίες μια κτύπησε λεωφορείο στην πόλη Holon κοντά στο Τελ Αβίβ τραυματίζοντας 4 άτομα.

Επί του παρόντος οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι το σύστημα Iron Dome αναχαίτησε σωρεία εισερχόμενων ρουκετών στο έδαφος του Ισραήλ αλλά σύμφωνα με ισραηλινά μέσα εκφράζονται φόβοι για χρήση πυραύλων με αυξημένες δυνατότητες οι οποίοι ενδεχομένως σε συνδυασμό με μαζικά πυρά κορεσμού να διαπεράσουν το σύστημα και να κτυπήσουν σε αποστάσεις μέχρι και 160 χιλιομέτρων.

Μια γυναίκα αναφέρεται ότι έχασε τη ζωή της στο Δήμο Ρισόν Λε Ζιόν (Rishon LeZion) του Τελ Αβίβ ενώ όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ben Gurion εκτρέπονται προς την Κύπρο, αναφέρει το κανάλι 12 του Ισραήλ (Channel 12).

Στη Λωρίδα της Γάζας μια πολυκατοικία ύψους 13 ορόφων κατέρρευσε, αφού επλήγη κατά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς απόψε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Οι ένοικοι του πολυώροφου κτιρίου, καθώς και όσοι κατοικούσαν γύρω από αυτό, είχαν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή, περίπου μία ώρα πριν από τον βομβαρδισμό.

Διαβάστε επίσης: Οι εκτοξεύσεις ρουκετών από Παλαιστίνιους και τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ – VIDEO

Το νέο κύμα βία άρχισε στις 10 Μαΐου με εκτόξευση περίπου 470 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ λόγω των αιματηρών επεισοδίων σε Ιερουσαλήμ το τελευταίο διάστημα. Από το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων βρήκαν το θάνατο χθες 2 Ισραηλινοί.

Το Ισραήλ ως αντίποινα άρχισε την επιχείρηση “Guardian of the Walls”, βομβαρδίζοντας στόχους στη Γάζα, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 Παλαιστινίων (εκ των οποίων 9 παιδιών). Οι IDF με ανάρτηση τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι έχουν σκοτώσει τον επικεφαλής της Αντιαρματικής Μονάδας της Χαμάς Fathi Faik Sharir τον οποίο και κατηγορούν για διενέργεια επιθέσεων στο Ισραήλ. Η Χαμάς απείλησε ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις από το Ισραήλ θα εξαπολύσει ευρείας κλίμακας πυραυλική επίθεση σε όλη την επικράτεια της χώρας.

 

➡ Εκτόξευση περίπου 470 ρουκετών από Λωρίδα της #Γάζας σε διάφορες τοποθεσίες στο #Ισραήλ
➡ Αναχαίτηση περίπου του 90 %…

Posted by Defence Redefined on Tuesday, May 11, 2021

 

Διεθνείς Αντιδράσεις

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα τη βαθιά ανησυχία τους σχετικά με την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και όσων εκτοξεύουν ρουκέτες από τη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με τη σειρά του, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι “ανησυχεί σοβαρά” για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή σύμφωνα με ανακοίνωση του σήμερα το βράδυ.

H ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας μεταφέρει ότι νεότερο υπάρχει σχετικά με το θέμα. 

Με πληροφορίες από: defenceredefined.com.cy, ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Ισραήλ | Παρουσιάστηκε η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Iron Dome – Θα ενσωματωθεί σε πολεμικά πλοία – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This