ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ | Νέος προηγμένος πύραυλος επιφανείας κατά πλοίων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/09/2020 at 15:57

Με βίντεο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), παρουσίασαν στιγμιότυπα από την δοκιμή ενός νέου πυραυλικού συστήματος κατά πλοίων (αντιπλοικών πυραύλων). Ο υπόψη πύραυλος ο οποίος δεν κατονομάζεται (αλλά πιθανότατα να είναι ο Gabriel V τον οποίο αγόρασαν και οι Φινλανδοί) αναπτύχθηκε από την Israel Aerospace Industries σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ και τη Διεύθυνση Άμυνας, Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας (MAFAT).

Το πυραυλικό σύστημα σύμφωνα με την ανακοίνωση προσφέρει βελτιωμένες επιθετικές δυνατότητες ακρίβειας, έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, διαθέτει βελτιωμένη επιθετική ευελιξία και είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίζει προηγμένες απειλές.

Στο πλαίσιο των δοκιμών, ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε σε ένα πλοίο στόχου που προσομοίωσε ένα εχθρικό σκάφος.

«Το σύστημα πυραύλων θα διασφαλίσει τη θαλάσσια υπεροχή του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των IDF σε δήλωση την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή του συστήματος είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ναυτικού και τη διατήρηση της υπεροχής των IDF στη θαλάσσια αρένα”

Διαβάστε επίσης: Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές της κορβέτας Sa’ar – 6 για το Ισραήλ 

Το νέο σύστημα αναμένεται να ενσωματωθεί στις κορβέτες τύπου Sa’ar 5 και στις κορβέτες Sa’ar 6 που αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο του Ισραηλινού ναυτικού στους ερχόμενους μήνες.

H Sa’ar-6, έχει εκτόπισμα 1.900 τόνους και μήκος 90 μέτρα.  Μεταφέρει πλήρωμα 70 ατόμων, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και έχει αυτονομία 4000 ν.μ.

Το πλοίο διαθέτει ισχυρό οπλισμό, με την δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 32 αντιαεροπορικών βλημάτων Ινδο-Ισραηλινής κατασκευής Barak-8, μέγιστου βεληνεκούς 70 χιλιομέτρων, 16 βλημάτων επιφανείας-επιφανείας, πιθανού τύπου Gabriel της Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ) μέγιστου βεληνεκούς 200 χιλιομέτρων, ραντάρ AESA EL/M-2248 MF-STAR της ΙΑΙ/Elta καθώς και το σύστημα άυνας σημείου C-Dome, ναυτική έκδοση του Iron Dome επίσης της IAI. 

Διαβάστε επίσης: Κορβέτα “Θεμιστοκλής” | Με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ |  Φωτογραφίες & VIDEO

Το οπλοστάσιο, συμπληρώνουν 1 πυροβόλο OTO Melara Super Rapid των 76 χιλιοστών της Ιταλικής Leonardo, 2 τηλεχειριζόμενοι πύργοι τύπου  Typhoon 25 χιλιοστών της ισραηλινής εταιρείας Rafael και 2 εκτοξευτές ελαφρών τορπιλών των 324 χιλιοστών ΜΚ54 της Αμερικάνικης Raytheon.  

H Sa’ar-6 μπορεί να φιλοξενήσει 1 ελικόπτερο τύπου SH-60F Seahawk καθώς και μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs) στο πίσω τμήμα του πλοίου. Πέραν του οπλισμού η κορβέτα θα διαθέτει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ισραηλινής Elbit Systems, συστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρο-οπτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Combatant Craft Medium (CCM) Μk1 | Τα σκάφη των ειδικών επιχειρήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ που βρέθηκαν στην Κύπρο για 1η φορά – VIDEO

Η πρώτη από τις τέσσερις κορβέτες Sa’ar 6, το INS Magen, ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές της στο Κίελο της Γερμανίας στις 10 Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την άδεια εξαγωγής για τις τέσσερις κορβέτες. Όμως, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, η άφιξη της πρώτης Sa’ar 6, θα καθυστερήσει.

Με πληροφορίες από: IDF, jpost.com, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: 

Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου | Ενδιαφέρον για ενίσχυση με σύστημα παράκτιας άμυνας Bastion

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This