Ισραήλ | Μετά από 12 χρόνια τουρκικό πολεμικό πλοίο ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Χάιφα
Defence Redefined
Published on 05/09/2022 at 09:00

Το τουρκικό πολεμικό F-247 TCG Kemalreis, μαζί με το USS Forrest Sherman του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Χάιφα και έγινε το πρώτο τουρκικό πολεμικό πλοίο που αγκυροβόλησε σε ισραηλινά λιμάνια εδώ και 12 χρόνια. 

Το TCG Kemal Reis βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στην τηλεόραση i24 που εδρεύει στο Ισραήλ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι για λίγες ημέρες. 

Ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι το TCG Kemalreis είναι το πρώτο πλοίο που ελλιμενίζεται σε ισραηλινά λιμάνια από το 2010, Ισραηλινοί αξιωματούχοι σημείωσαν πως οι Τούρκοι ναύτες δεν έχουν διαβατήρια, επομένως δεν θα εγκαταλείψουν το πλοίο. Εξάλλου, δεν έχουν καμία επιθυμία να βγουν στη στεριά. 

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε επίσης ότι οι Αμερικανοί ναυτικοί έχουν απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και είπε ότι μπορούν να εισέλθουν στο Ισραήλ χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο.

Από την άλλη πλευρά, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι η Τουρκία και το Ισραήλ αποφάσισαν να επανεκκινήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τον περασμένο μήνα και τόνισαν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επανεκκινήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα αυτή τη στιγμή. 

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει σχέδιο επίσκεψης, συνάντησης ή άσκησης μεταξύ του πληρώματος Kemalreis και του ισραηλινού ναυτικού. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από την περιοχή την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία | Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ισραήλ για την εισαγωγή εξοπλισμών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This