Ισπανία | Φάκελοι – βόμβες σε Πέδρο Σάντσεθ, πρεσβείες ΗΠΑ – Ουκρανίας και Υπουργό Άμυνας της Ισπανίας
Defence Redefined
Published on 02/12/2022 at 17:00

Η ισπανική αστυνομία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τους συνολικά έξι παγιδευμένους φακέλους, που είχαν ως τελικό αποδέκτη ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ. 

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν παγιδευμένες επιστολές που είχαν ως τελικό προορισμό τον πρωθυπουργό, την υπουργό Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες, τον Ουκρανό πρέσβη στη Μαδρίτη, τον διευθυντή εταιρείας στρατιωτικού εξοπλισμού, τον υπεύθυνο στρατιωτικής βάσης στην Τορεχόν, αλλά και την Αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. 

Ο τελευταίος φάκελος-βόμβα εξερράγη με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, εξερράγη παρόμοιος φάκελος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, τραυματίζοντας στο χέρι έναν υπάλληλο της πρεσβείας. 

Ο υπουργός για την Ασφάλεια, Ραφαέλ Πέρεθ, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει η ένδειξη ότι έχουν σταλεί από την εθνική επικράτεια, δηλαδή ο αποστολές βρισκόταν στην Ισπανία. 

Το πρώτο πακέτο ελήφθη με απλό ταχυδρομείο στις 24 Νοεμβρίου στα γραφεία της Προεδρίας και απευθυνόταν στον Πέδρο Σάντσεθ. Όταν ελέγχθηκε από το μηχάνημα ακτίνων Χ, οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του συγκροτήματος εντόπισαν μέσα του την ύπαρξη πυροτεχνικού υλικού ικανού να αναφλεγεί, δηλαδή να παράγει φλόγα, να μην εκραγεί. 

Οι αρχές λένε πως όλοι οι φάκελοι φαίνεται να είναι φτιαγμένοι ιδιωτικά από κάποιον ερασιτέχνη.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Ισπανία | Παγιδευμένη επιστολή εξερράγη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη με έναν τραυματία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This