Ιρανικά Drones στην Ουκρανία | Επιθέσεις και καταρρίψεις στο Κίεβο – Καταδικάζει την Τεχεράνη η ΕΕ
Defence Redefined
Published on 20/12/2022 at 17:28

Εννιά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στον εναέριο χώρο του Κιέβου καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης μέσω Telegram.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδουν ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και τα περίχωρά της. Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο. Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων ανέφερε πως είδε να έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι, που γίνεται συχνά στόχος αεροπορικών πληγμάτων. Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας στο Κίεβο και στα προάστιά του.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε την υποστήριξη του Ιράν προς τη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη καταστολή της αντιπολίτευσης στη χώρα, αλλά είπε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν για την αποκατάσταση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Γερμανία καταδίκασε επίσης τις παραδόσεις όπλων από το Ιράν στη Ρωσία, κρίνοντας πως επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Παρότρυνε τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών να αποδεχθεί το αίτημα της Ουκρανίας να μελετήσει τα στοιχεία για τον ρόλο του Ιράν στον πόλεμο. Η γερμανίδα πρεσβεύτρια στα Ηνωμένα Έθνη Άντιε Λεεντέρτζε επέκρινε επιπλέον το Ιράν για το ότι κλιμάκωσε τη δραστηριότητα ως προς τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Cerbair | Lessons learned από τις επιθέσεις με drones των Χούθι στα ΗΑΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This