ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράκ: Τρίτη επίθεση με ρουκέτες μέσα σε μια εβδομάδα, κατά πολυεθνικών δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 17/03/2020 at 09:11

Νέα επίθεση με ρουκέτες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 17/3, σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη, όπου στρατοπεδεύουν πολυεθνικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιρακινού Στρατού.

Αυτή ήταν η 3η επίθεση που σημειώθηκε μέσα σε μια εβδομάδα. Ρουκέτες, έπληξαν την στρατιωτική βάση Μπασμάγια, 60 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Στην βάση, στάθμευσαν μέρος δύναμης του Ισπανικού αποσπάσματος, που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών υπό τις ΗΠΑ, καθώς και στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Στην βάση βρίσκονταν επίσης Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί και Αυστραλοί στρατιώτες οι οποίοι εκπαιδεύουν τον ιρακινό στρατό.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη του Οκτώβρη του 2019, 24 επιθέσεις σημειώθηκαν κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ. Για τις επιθέσεις αυτές, καμία τοπική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο οι ΗΠΑ επιρρίπτουν τις επιθέσεις σε φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις και κυρίως στις Ταξιαρχίες του Στρατού του Θεού (Κατάεμπ Χεζμπολάχ).

Η εν λόγω οργάνωση, για πρώτη φορά χαιρέτησε την επίθεση, με ρουκέτες που σημειώθηκε την Τετάρτη 11/3 εναντίον της βάσης Τάτζι και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών και ενός Βρετανού στρατιώτη.

Με πληροφορίες από: aawsat.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This