ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράκ | Πυραύλους Arash, αλλά και UAVs, ανέπτυξαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) – VIDEO και φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 27/12/2020 at 17:09

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) προχώρησαν στην ανάπτυξη πυραύλων μικρού βεληνεκούς, καθώς και μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) στο Ιράκ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Al Qabas” στο Κουβέιτ, που επικαλείται ιρανικές πηγές.

Διαβάστε επίσης: Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) αποκάλυψε το “νέο” του πυροβολικό – VIDEO

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ρουκέτες Arash με τις οποίες είναι εξοπλισμένες οι χερσαίες δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν αναπτύχθηκαν στο Ιράκ. Η οικογένεια των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) Arash 122 χιλ είναι ουσιαστικά αντιγραφή του ρωσικού συστήματος BM-21 Grad. Έχουν βάρος περίπου 64 κιλών και το βεληνεκές τους κυμαίνεται από 21 μέχρι και τα 40 χιλιόμετρα (Arash 4). Χρησιμοποιούν διάφορες εκρηκτικές κεφαλές συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών κεφαλών διασποράς μεγάλου αριθμού (περίπου 5000) μεταλλικών βολίδων (steel balls). Κάθε εκτοξευτής μπορεί να εκτοξεύσει 40 ρουκέτες σε διάστημα ενός (1) λεπτού.

 

Αξιωματούχοι στο Ιραν ισχυρίζονται ότι έχουν μετατρέψει τους Arash σε κατευθυνόμενους πυραύλους με ακρίβεια 7 μέτρων κάτι το οποίο όπως αναφέρουν έχουν επιβεβαιώσει στα πεδία δοκιμών. 

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι δυνάμεις των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έχουν αναπτύξει και εγχώριας κατασκευής drones, (σ.σ. πιθανότατα το UAV MoHajjer-6 ή το εξελιγμένο UCAV Shahed-129), σε προστατευόμενες εγκαταστάσεις, επαρχιών νοτίως του Ιράκ.

Shaed 129 2ης γενιάς © Fars News Agency

 

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι οι αναφερόμενες ρουκέτες πυροβολικού έχουν αναπτυχθεί σε εγκαταστάσεις και στρατόπεδα που ελέγχονται από ιρακινές ένοπλες ομάδες και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Ιράν. 

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Δολοφονήθηκε ο Μόχσεν Φαχριζάντ, αρχιτέκτονας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – VIDEO

Οι ανώνυμες πηγές που επικαλείται η “Al-Qabas’ αναφέρουν ότι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν τους Arash για να κτυπήσουν στόχους εντός του Ιράκ και των γύρω χωρών εντός των επόμενων εβδομάδων ή μετά την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik/ΜΦ/ΑΓΚ, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: 

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας | Σημαντική αναβάθμιση για το ελληνικό Πυροβολικό – Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This