Ιράκ | Ο Σουντανί στηρίζει την επ’ αόριστον παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα
Defence Redefined
Published on 16/01/2023 at 11:04

Στηρίζει και με το παραπάνω, την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μοχάμεντ αλ-Σουντανί. 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε χθες, όχι μόνο υπερασπίστηκε την παρουσία τους, αλλά δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν και βοηθούν ιρακινές μονάδες στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά σε μεγάλο βαθμό μένουν εκτός μάχης, ο Σουντανί τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες, ενώ η εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Ο Σουντανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Οκτώβριο, είπε ότι σχεδιάζει να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για να έχουν συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους τους τον επόμενο μήνα, προσθέτοντας ότι η Βαγδάτη θα ήθελε να έχει παρόμοιες σχέσεις με την Ουάσιγκτον με αυτές που έχει η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου του Περσικού Κόλπου.

Τέλος, ο Ιρακινός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν το βλέπει ως κάτι αδύνατο, να δει το Ιράκ να έχει μια καλή σχέση με το Ιράν και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ | Νέα πλήγματα του Ιράν εναντίον Κούρδων αντικαθεστωτικών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This