ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράκ | Οι αριθμοί των νεκρών, στην σύγκρουση του τουρκικού στρατού και των Κούρδων μαχητών – VIDEO
Defence Redefined
Published on 28/04/2021 at 10:00

Από την αρχή της σύγκρουσης στο βόρειο Ιράκ, πολυάριθμες στατιστικές και ειδήσεις έχουν δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των δύο πλευρών σχετικά με το θάνατο ή τον τραυματισμό των Τούρκων και του μαχητών του ΡΚΚ.

Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης είχε σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ στην επαρχία Ντόχουκ. Αργότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και ένας τραυματίστηκε.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσημα, ότι 37 μαχητές του PKK είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης. Από την άλλη πλευρά, το PKK δήλωσε ότι 38 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12 άλλοι τραυματίστηκαν στο βόρειο Ιράκ. Επί του παρόντος, συνεχίζονται συγκρούσεις στις βόρειες περιοχές του Ιράκ και εάν συνεχιστεί η τουρκική επιχείρηση, υπάρχει πιθανότητα πολλαπλασιασμού των θυμάτων και από τις δύο πλευρές.

Ως επί το πλείστον, οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σύγκρουση στο Β. Ιράκ μεταξύ των μαχητών του PKK και του τουρκικού στρατού, προέρχονται κυρίως από τα τουρκικά ΜΜΕ και τα πρακτορεία ειδήσεων, ενώ τα ελάχιστα κουρδικά μέσα που διαδίδουν πληροφορίες δεν παρέχουν οπτικές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους. 

Διαβάστε επίσης:

Πλάνα από την επίθεση των Κούρδων ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This