ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράκ | Νέα επίθεση με drones παγιδευμένα με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Ερμπίλ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/07/2021 at 08:25

Επίθεση με οπλισμένα drones, έγινε το βράδυ της Τρίτης εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Ερμπίλ, σε μικρή απόσταση από το αμερικανικό προξενείο στην πόλη αυτή του βόρειου Ιράκ, ανέφερε η αντιτρομοκρατική μονάδα του ιρακινού Κουρδιστάν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η επίθεση, η οποία έγινε περί τις 22:30 (ώρα Κύπρου), δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Πυροσβέστες κατέσβεσαν πυρκαγιά λίγη ώρα μετά την εκδήλωσή της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Πεντάγωνο, σε δική του ανακοίνωση Τύπου, περιορίστηκε να αναφέρει πως ενημερώθηκε για τις πληροφορίες περί επίθεσης με drones στην Αρμπίλ, αλλά διευκρίνισε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα, ούτε σοβαρές δοκιμές ζημιές στο αεροδρόμιο, όπου στρατωνίζονται άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η πλωτάρχης Τζέσικα Μακνάλτι, δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε επίθεση με drone παγιδευμένο με εκρηκτικές εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, που όμως καταρρίφθηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού τους.

Από την αρχή του 2021 έχουν σημειωθεί σχεδόν πενήντα επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου παραμένουν ανεπτυγμένοι 2.500 στρατιωτικοί των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που σχηματίστηκε εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Διαβάστε επίσης: Οι Αμερικανοί κατέρριψαν drone παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ – VIDEO

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This