ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράκ | Επίθεση με drone εναντίον του Πρωθυπουργού
Defence Redefined
Published on 07/11/2021 at 11:03

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ιρακινού Πρωθυπουργού Μουσταφά αλ-Καζίμι διαπράχθηκε το Σάββατο με drone παγιδευμένο με εκρηκτικά.

 Η επίθεση έγινε στο σπίτι του Πρωθυπουργού του Ιράκ, στην πράσινη ζώνη της Βαγδάτης ενώ οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Καμία οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ενώ έξι μέλη της προσωπικής ασφάλειας του Μουσταφά αλ-Καζίμι έχουν τραυματιστεί. Τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί αριθμός επιθέσεων με ρουκέτες και ανταλλαγή πυρών στην πράσινη ζώνη της Ιρακινής πρωτεύουσας. O Μουσταφά αλ-Καζίμι να υπενθυμίσουμε πως ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα μετά από κοινοβουλευτική εντολή τον Μάιο του 2020.

Το Ιράκ διανύει περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων καθώς οι κοινοβουλευτικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου αποτέλεσαν το έναυσμα για όξυνση της κατάστασης. Τα εκλογικά αποτελέσματα, που στην τελική τους μορφή αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών, δέχονται αμφισβήτηση από πολιτικές δυνάμεις της χώρας, μεταξύ αυτών και από την συμμαχία σιιτικών παραστρατιωτικών παρατάξεων προσκείμενων στο Ιράν, Χασντ αλ Σάαμπι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ιράκ | Νέα επίθεση με drones παγιδευμένα με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Ερμπίλ – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This