ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ινδία | Παραγγελία Περιφερόμενων Πυρομαχικών “SkyStriker” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 05/09/2021 at 08:45

Η ALPHA-ELSEC, με έδρα τη Bengaluru, η οποία είναι η κοινοπραξία μεταξύ της Alpha Design Technologies Pvt Ltd (ADTL) από την Ινδία και της ισραηλινής εταιρείας Elbit έδωσε μια παραγγελία για την προμήθεια περίπου 100 μονάδων περιφερόμενων πυρομαχικών (loitering munition) “SkyStriker” για τον εξοπλισμό των ινδικών μονάδων πεζικού. Η σύμβαση αποτελεί παραγγελία έκτακτης ανάγκης. 

Ο Ινδικός Στρατός είχε αποστείλει Αίτηση για Πληροφορίες (RFI) στις 6 Μαρτίου 2020, για την προμήθεια 100 συστημάτων περιφερόμενων πυρομαχικών, τα οποία θα αναπτύσσονται από το πεζικό μέσω φορητών πλατφορμών. Το RFI προέβλεπε η παραγγελία να παραδοθεί εντός 18 μηνών από τη σύμβαση.

Η ALPHA-ELSEC σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την υποδομή της που έχει ήδη δημιουργηθεί για διάφορα άλλα προγράμματα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Η Elbit Systems θα παρέχει επίσης μεταφορά τεχνολογίας μέσω εν συνεχεία συμφωνίας. 

Η ινδική αεροπορία ήδη έχει προμηθευτεί το σύστημα πυρομαχικών Harop της Israel Aerospace Industries (IAI) από το 2010. Πλέον, η ινδική νεοσύστατη εταιρεία εργάζεται για το έξυπνο πυρομαχικό της και το πρόγραμμα υποστηρίζεται ήδη από τον ινδικό στρατό και την ινδική αεροπορία.

Το “SkyStriker” είναι ένα πλήρως αυτόνομο Μη Επανδρωμένο Σύστημα που μπορεί να εντοπίσει, να “κλειδώσει” και να χτυπήσει στόχους καθορισμένους από τον χειριστή με πολεμική κεφαλή 5 κιλών εγκατεστημένη στο εσωτερικό της ατράκτου, επιτρέποντας απόδοση υψηλής ακρίβειας. Η ηλεκτρική πρόωση του συστήματος έχει ελάχιστη ακουστική υπογραφή, επιτρέποντας αθόρυβη λειτουργία σε επιχειρήσεις χαμηλού υψομέτρου.

Πηγή: IDRW.org

Διαβάστε επίσης: LAWS συστήματα | Η περίπτωση του πυρομαχικού Mini-Harpy

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This