Ιαπωνία | Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ισραήλ για την εισαγωγή εξοπλισμών
Defence Redefined
Published on 31/08/2022 at 16:00

Το Ισραήλ προσβλέπει σε αυξημένες αμυντικές εξαγωγές προς την Ιαπωνία, καθώς η ασιατική χώρα δηλώνει την πρόθεσή της να ενισχύσει τις στρατιωτικές δαπάνες εν μέσω της αυξημένης κινεζικής προκλητικότητας στην περιοχή.

Το Τόκιο επανεξετάζει τα ανώτατα όρια στον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεών του, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ενθαρρύνει την Κίνα να απειλήσει τη γειτονική αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν.

Το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας θέλει να διπλασιάσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ, κάτι που θα έκανε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Ιαπωνίας τον τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ ολοκλήρωσε χθες τη διήμερη επίσκεψη στο Τόκιο, ενώ υπέγραψε διμερές μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας.

Ο ίδιος δήλωσε  στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξουν πραγματικά επακόλουθα από αυτό, τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και στο επίπεδο των αμυντικών βιομηχανιών στη συνέχεια.

Ο Ισραηλινός αμυντικός ακόλουθος Άλον Γιεχοσούα δήλωσε ότι η Ιαπωνία έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία σε τεχνολογίες στον κυβερνοχώρο με το Ισραήλ.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας είπε ότι ο Γκαντζ και οι οικοδεσπότες του συμφώνησαν να συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους για να συνεργαστούν οι δύο χώρες στην άμυνα, αλλά ότι δεν είχαν συζητήσει συγκεκριμένα έργα ή συμφωνίες προμηθειών.

Οι ισραηλινές αμυντικές εξαγωγές έφτασαν το ρεκόρ των 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Times of Israel. Αυτό έκανε το Ισραήλ τον 10ο μεγαλύτερο εξαγωγέα άμυνας στον κόσμο, ανέφερε ο ιστότοπος.

Διαβάστε επίσης: Iron Dome (;) για την Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This