ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιαπωνία | Στρατιωτικές ασκήσεις και αύξηση στρατιωτικών δαπανών με το βλέμμα στην Κίνα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/05/2021 at 10:18

Η Ιαπωνία δια στόματος Υπουργού Άμυνας είναι έτοιμη να διαθέσει την απαραίτητη χρηματοδότηση των ενόπλων δυνάμεών της χώρας με “ριζικά διαφορετικό ρυθμό” σε σχέση με το παρελθόν, προκειμένου να εξισορροπήσει την ικανότητα ανάπτυξης της Κίνας.

Ο Ιάπωνας Υπουργός Άμυνας, Νομπούο Κίσι προειδοποίησε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Nikkei ότι το στρατιωτικό χάσμα μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας “διευρύνεται κάθε χρόνο”. Παράλληλα, ο Κίσι έκανε λόγο για νέα “θέατρα μαχών”, μιλώντας για το διάστημα, τον κυβερνοχώρο και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα αλλάζει το στάτους κβο – “Οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμαστούν για σύρραξη που δεν θα μοιάζει σε τίποτα “στους παλιούς πολέμους”

Το Σάββατο, παρόντος του Κίσι, οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαν τα ετήσια γυμνάσιά τους, με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή άσκηση επί ιαπωνικού εδάφους.

 

Από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, η Ιαπωνία έχει περιορίσει τη χρήση των ενόπλων δυνάμεών της μόνο εντός συνόρων. Ωστόσο, εδώ και λίγα χρόνια η χώρα συνεχίζει να ενισχύει τον ρόλο τους, τις ικανότητές τους και τον προϋπολογισμό τους. 

Ο προϋπολογισμός ρεκόρ για το 2021 ανέρχεται σε 5,34 τρισεκατομμυρίων γιεν (51,6 δισεκατομμύρια δολάρια), και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την έρευνα για απόκτηση αντιπλοικών πυραύλων μακράς εμβέλειας καθώς και έρευνα-ανάπτυξη για πολυ-ηχητικά όπλα, την κατασκευή επιπλέον 2 αντιτορπιλικών (κλάσης Maya) με σύστημα μάχης Aegis, την ανάπτυξη νέας γενιάς μαχητικού αεροσκάφους και δημιουργία τμήματος κυβερνοασφάλειας στις ένοπλες δυνάμεις αποτελούμενη από 540 άτομα.  

Κατά το τελευταίο διάστημα, η Ιαπωνία έχει σηκώσει τους τόνους σχετικά με τις κινεζικές κινήσεις ειδικά όσον αφορά τα αμφισβητούμενα νησιά στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα. Τον περασμένο μήνα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν μεταξύ άλλων σχετικά με τις κινήσεις των κινεζικών ναυτικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ προσομοίωσαν πόλεμο με την Κίνα – “Θα χάσουμε πολύ γρήγορα”

Με πληροφορίες από: Euronews.gr , defenceredefined.com.cy

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This