ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Θωρακίζεται η Σερβία | Ενίσχυση με συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1E

Defence Redefined
Published on 05/05/2020 at 16:12
Τα αποκαλυπτήρια του συστήματος αεράμυνας “Pantsir-S1E” έκανε στις 02/05 το Γενικό Επιτελείο των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην παρουσία του προέδρου της Σερβίας, Aleksandar Vučić.  

Η μέρα παρουσίασης του αντιαεροπορικού συστήματος, συνέπεσε με την 21η επέτειο κατάρριψης του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-16, στο οποίο χειριστής ήταν ο σημερινός αρχηγός της Αμερικανικής Αεροπορίας Πτέραρχος David L. Goldfein. Το αεροσκάφος κατέρριψε ο “θρυλικός” διοικητής Tiosav Janković, ο οποίος ήταν επίσης παρών στα αποκαλυπτήρια. 

“Βρισκόμαστε στα υπόστεγα στο Jakovo, όπου μπορείτε να δείτε τα υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα, τα οποία διαθέτουμε για πρώτη φορά”, ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας για τα Pantsir-S1.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολεμική Αεροπορία και η Αεροπορική Άμυνα της Σερβίας είναι 10 φορές πιο ισχυρή σήμερα από ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο ΝΑΤΟ.

Το Pantsir-S1E, αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του Pantsir-S1 και μπορεί προσβάλει στόχους σε μέγιστο υψόμετρο 15 χιλιομέτρων, σε μέγιστο βεληνεκές 20 χιλιομέτρων και φέρει 12 πυραύλους. Μπορεί να εμπλέξει μέχρι τέσσερις στόχους ταυτόχρονα και  διαθέτει δύο αντιαεροπορικά πυροβόλα 30 mm. 

Τα Pantsir-S1E, το οποία σύμφωνα με το Army Recognition απέκτησε η Σερβία, διαθέτουν βεληνεκές ραντάρ ερεύνης εμβέλειας 40 χιλιομέτρων αντί 36 του Pantsir S1. Το σύστημα μπορεί επίσης να εμπλέξει πέραν των αεροσκαφών και drone, ακόμη και στόχους εδάφους. Αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς.

Πέραν αυτού, η Σερβία αναμένεται να εξοπλιστεί με νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAVs ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να διεξαχθεί η μεγαλύτερη άσκηση της σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This