ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Θα επωφεληθούν μισθολογικά 1200 Αστυνομικοί
Defence Redefined
Published on 12/08/2020 at 12:09

Περί τα τέλη του μήνα, θα αρχίσουν οι πληρωμές στην Αστυνομία με τις αναβαθμισμένες κλίμακες για 1.200 και πλέον αστυνομικούς, ειδικούς αστυνομικούς και πυροσβέστες σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”.

Μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Παρασκευή 07/08/2020, των κανονισμών, που αφορούσαν τον Περί Αστυνομίας Νόμο του 2004 έως (αρ. 3) του 2019, η Διεύθυνση Οικονομικών της Αστυνομίας ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών από την 01/01/2017 σε αστυνομικούς, οι οποίοι προσλήφθηκαν από τις 26 Ιουλίου 2002 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάθε μέλος της Αστυνομίας που θα προάγεται στην κλίμακα που δικαιούται θα λαμβάνει ταυτόχρονα καταβολή των αναδρομικών που του αναλογούν. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από το τέλος Αυγούστου, στους αστυφύλακες που προσλήφθηκαν το 2002. 

Διαβάστε επίσης: Σ.Α.Κ. | Ψηφίστηκαν οι κανονισμοί για την ανέλιξη των Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυφυλάκων

Την Δευτέρα 10/08, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη.

Ο ΣΑΚ, και η Υ.Δ.&Δ.Τ.,  συζητήσαν, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα:

– Συμπλήρωση κενών θέσεων / προσλήψεις / κίνητρα

– Αναβάθμιση μισθολογικών κλιμάκων Ε/Αστυφυλάκων / Αστυνομικών / Πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου 

– Αποπαγοποίηση προαγωγών για όλες τις βαθμίδες 

– Πειθαρχικές διώξεις 

– Διάφορα 

Οι δύο  πλευρές δήλωσαν έτοιμες για αγαστή συνεργασία για την εξύψωση του ηθικού των Αστυνομικών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Μισθολογική ανέλιξη αστυνομικών | Πράσινο φως από Υπουργικό Συμβούλιο

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This