ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Lockheed Martin κερδίζει συμβόλαιο 10,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του F-22
Defence Redefined
Published on 12/11/2021 at 18:30

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέθεσε στη Lockheed Martin σύμβαση 10,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του μαχητικού αεροσκάφους stealth, F-22 Raptor.

Το πρόγραμμα Advanced Raptor Enhancement and Sustainment ή ARES του F-22 θα καλύψει έως και μια δεκαετία συντήρησης και εκσυγχρονισμού του κορυφαίου μαχητικού πέμπτης γενιάς.

Γενικά Χαρακτηριστικά του F-22 Raptor

  • Μήκος: 18,90 μέτρα
  • Ύψος: 5,08 μέτρα
  • Μέγιστο βάρος απογείωσης: 38000 κιλά
  • Μέγιστη ταχύτητα: 2,25 Mach
  • Μέγιστο ύψος πτήσης: 65000 πόδια / 19812 μέτρα
  • Αυτονομία: Μέχρι 2960 χλμ

Οπλισμός

  • Πολυβόλα: 1 x 20 χιλ M61A2 με 480 βλήματα
  • Πύραυλοι Αέρος-Αέρος: 6 x Aim-120 AMRAAM, 2 x Aim-9 sidewinder
  • Βόμβες: 2 x 450 κιλών JDAM ή 8 x 110 κιλών GBU-39 βόμβες μικρής διαμέτρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η σύμβαση θα καλύπτει υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων, βελτιώσεων και επιδιορθώσεων στο Raptor. Η Lockheed θα παρέχει επίσης υπηρεσίες επιμελητείας (logistics) και προμήθεια συλλογών υλικού εκσυγχρονισμού.

Εάν ασκηθούν όλες οι προβλέψεις των συμβολαίων, το Πεντάγωνο αναμένει ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2031. Οι εργασίες για τη σύμβαση θα πραγματοποιηθούν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Το συμβόλαιο ήταν η αποκλειστική ανάθεση της Lockheed Martin, η οποία αποτελεί τον κατασκευαστή του F-22 Raptor. Σημειώνεται ότι δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες που αφορούν τον αριθμό των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν ή τους χρόνους παράδοσης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου το 2031.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – ΙΝΔΙΑ | Το «Hybrid» Μαχητικό Αεροσκάφος F-21 – VIDEO

Μέχρι ωστόσο να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του F-22, το αεροσκάφος μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της διάρκειας ζωής του. Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Πτέραρχος Τσαρλς “CQ” Μπράουν, δήλωσε τον Μάιο ότι η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να αποσύρει τελικά το F-22 ως μέρος μιας προσπάθειας περικοπής του αποθέματος μαχητικών της.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγός Charles Brown | Ο πρώτος Αφροαμερικάνος ηγέτης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ο υποπτέραρχος Clinton Hinote, αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε σε συνέντευξή του τον Μάιο στο Defense News ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Raptor ως “γέφυρα” έως ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα Next Generation Air Dominance και τεθεί σε λειτουργία.

Ο Hinote σημείωσε ότι μέχρι τη δεκαετία του 2030, το Raptor θα είναι τεσσάρων δεκαετιών, έχοντας ξεκινήσει για πρώτη φορά την ανάπτυξη του το 1991. “Απλώς δεν πρόκειται να είναι το σωστό εργαλείο για τη δουλειά, ειδικά όταν μιλάμε για την υπεράσπιση των φίλων μας όπως η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες ενάντια σε μια κινεζική απειλή που ολοένα μεγαλώνει”, δήλωσε ο υποπτέραρχος.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία | Ανάπτυξη Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους 6ης Γενιάς – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This