ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η FN Herstal παρουσίασε το νέο, καινοτόμο, ελαφρύ πολυβόλο EVOLYS™ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 20/05/2021 at 18:00

Η βελγική εταιρεία κατασκευής και σχεδίασης όπλων μικρού διαμετρήματος, FN Herstal, παρουσίασε ένα νέο ελαφρύ πολυβόλο με την υπό την ονομασία, EVOLYS™.

Το νέο πολυβόλο, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας ψηφιακής εκδήλωσης αμυντικού εξοπλισμού. Η FN Herstal παρουσιάζει το FN EVOLYS, ως ένα απίστευτα καινοτόμο πολυβόλο με ανοιχτή αρχιτεκτονική που συνδιάζει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κατασκεύαστριας, το FN EVOLYS ™ είναι ένα ριζικά διαφορετικό, εξαιρετικά ελαφρύ όπλο που συνδυάζει όλες τις δυνατότητες πυρός ενός πολυβόλου.  Το FN EVOLYS ™ έχει αναπτυχθεί σε δύο διαμετρήματα, 5.56x45mm ΝΑΤΟ και 7.62x51mm ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό τυφέκιο ΑΟΡ | Παρουσιάστηκε ενώπιον του ΓΕΣ – Φωτογραφίες

Με βάρος μεταξύ 5,5 και 6,2 κιλά ανάλογα με το διαμέτρημα, είναι πολύ ελαφρύτερο από τα τρέχοντα πολυβόλα αναφοράς. Το μειωμένο βάρος επιτρέπει στον χρήστη να κινείται γρήγορα σε δύσβατες περιοχές και να εμπλέκει στόχους με υψηλό όγκο πυρός όταν χρειάζεται, χωρίς δυσκολία. Σύμφωνα με την FN Herstal, το  FN EVOLYS συνδυάζει τις δυνατότητες πυρός ενός τροφοδοτούμενου από ταινία φυσιγγίων πολυβόλου, με εργονομία και ισορροπία παρόμοια με αυτά ενός τυφεκίου εφόδου. Το μειωμένο βάρος και η εξαιρετική ισορροπία σημαίνουν επίσης ότι το όπλο μπορεί να εμπλέκει στόχους, από οποιαδήποτε θέση.  

Ο αμφιδέξιος επιλογέας πυρός έχει ημι-αυτόματη θέση για να δεσμεύει σημεία στόχους όπως με ένα τυφέκιο, ενώ η πλήρης αυτόματη θέση επιτρέπει την καταστολή πυρός όπως ένα πολυβόλο.

Το κοντάκιο είναι ρυθμιζόμενο σε μήκος και ύψος. Ανεξάρτητα από το μέγεθός του, ή τον εξοπλισμό που φέρει, ο χρήστης μπορεί πάντα να βρει μια άνετη θέση λήψης.

Κρίνεται ως αξιόπιστο, εξαιρετικά άνετο και σταθερό όταν πυροδοτεί. Τα υλικά και οι τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του FN EVOLYS, διασφαλίζουν ότι η μείωση του βάρους δεν έχει επηρεάσει τους ζωτικούς παράγοντες αξιοπιστίας, ασφάλειας των χρηστών και της μεγάλης διάρκειας ζωής των ανταλλακτικών.

Το υδραυλικό χαληνωτήριο παρέχει σταθερή ταχυβολία και μειώνει την ανάκρουση. Το FN EVOLYS, σχεδιάστηκε από την αρχή για να βάλλει εντατικά με σιγαστήρα ήχου και ως εκ τούτου δεν έδειξε μείωση της απόδοσης.

Διαβάστε επίσης: Kord 6P68 | Το νέο ρωσικό τυφέκιο με καινοτόμο σύστημα ισορροπημένης δράσης – VIDEO

Η μονοκόμματη ράγα στο άνω μέρος, επιτρέπει τη συναρμολόγηση ενός συνδυασμού διαφόρων οπτικών σε σειρά, όπως σκοπευτικά ημέρας και νύχτας μαζί ή μεγεθυντικούς φακούς, χωρίς να αφαιρούνται τα σταθερά σκοπευτικά.

Σημαντικό θεωρείται επίσης το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν με το ένα χέρι, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας με ταινία φυσιγγίων τα οποία επανατοποθετούνται αυτόματα μόλις κλείσει το κάλυμμα τροφοδοσίας (σε περίπτωση που η ταινία φυσιγγίων δεν είναι σωστά τοποθετημένη στον διάδρομο τροφοδοσίας). 

Διαβάστε επίσης: Kalashnikov ΑΚ-12 | Τα χαρακτηριστικα του πολυδιαφημιζόμενου τυφεκίου

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This