Η EODH στην έκθεση DEFEA 2023 – Το σύστημα ASPIS Modular σε Leo2A4, παρουσίαση του ΟΠΛΙΤΗ και του Τηλεχειριζόμενου Σταθμού Οπλισμού NIMROD 300
Defence Redefined
Published on 03/05/2023 at 18:18

Η ελληνική εταιρεία EODH S.A. με έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής, συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού DEFEA (ΑΙΘΟΥΣΑ 3 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 4) παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προστασίας βαρέων Αρμάτων Μάχης, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης και Ελαφρών Τεθωρακισμένων Οχημάτων. 

Η EODH παρουσιάζει για πρώτη φορά την βαριά έκδοση του προηγμένου συστήματος προστασίας “ASPIS Modular NG-MBT” (ASPIS – Προηγμένο Ολοκληρωμένο Σύστημα Προστασίας Πλατφόρμας), εγκατεστημένη σε Άρμα Μάχης Leopard 2A4 του Ελληνικού Στρατού, που σχεδιάστηκε ως ολοκληρωμένη υβριδική λύση η οποία συνδυάζει στοιχεία παθητικής και ενεργητικής προστασίας στο πρόσθιο τόξο για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως τα Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Βλήματα (ATGM) δίδυμης εν σειρά πολεμικής κεφαλής και η νέα γενιά βλημάτων Κινητικής Ενεργείας APFSDS μακριάς διατρητικής ράβδου. Η σχεδίαση είναι τέτοια που επιτρέπει την ανταπόκριση σε πολλαπλά πλήγματα ενώ μετά την προσβολή των τμημάτων της θωρακίσεως, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν σε συνθήκες πεδίου από το πλήρωμα του άρματος. Η λύση που προτείνει η EODH, μπορεί να προσαρμοστεί ως αναβάθμιση υφισταμένων Αρμάτων Μάχης ή να ενσωματωθεί σε νέα σχέδια, καλύπτοντας την νέα πρόκληση που θέτουν τα Drone επίθεσης, τα Περιφερόμενα Πυρομαχικά (Loitering Ammunition) και τα νέα Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Συστήματα Fire & Forget παραβολικής τροχιάς, που επιτίθενται στην οροφή του πύργου του άρματος μάχης. Το ASPIS Modular NG-MBT χρησιμοποιεί αυτόνομους αισθητήρες ραντάρ χιλιοστομετρικού μήκους κύματος, κατανεμημένους στην οροφή του πύργου οι οποίοι, όταν ενεργοποιηθούν, εντοπίζουν εισερχόμενες απειλές προσεγγίζουσες την οροφή υπό υψηλή γωνία ανυψώσεως και στον κατάλληλο χρόνο πυροδοτούν κατευθυνόμενα εκρηκτικά γεμίσματα.

Επιπλέον, η EODH παρουσιάζει την νέα Αντιαρματική έκδοση του Τεθωρακισμένου Οχήματος Υψηλής Κινητικότητος “ΟΠΛΙΤΗΣ” 4×4 που ενσωματώνει πολλές καινοτομίες και παρέχει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ευκινησίας και προστασίας. Με στόχο την κάλυψη εθνικών και διεθνών απαιτήσεων σε τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων υψηλής κινητικότητας, η EODH ανέπτυξε ένα όχημα νέας γενιάς εξ ιδίων πόρων, τμηματικής σχεδιάσεως και υψηλής αποδόσεως, κατάλληλο για την κάλυψη ευρύτατου φάσματος Στρατιωτικών  Αποστολών και Αποστολών Εσωτερικής Ασφαλείας. Χρησιμοποιώντας δοκιμασμένα υποσυστήματα εξειδικευμένων εταιρειών εγνωσμένου κύρους, η σχεδιαστική ομάδα της EODH σχεδίασε ένα όχημα υψηλής επιχειρησιακής αξίας, που ξεχωρίζει για πληθώρα καινοτομιών και ταυτοχρόνως ενσωματώνει κορυφαίο επίπεδο προστασίας στην κατηγορία του. Κύριος στόχος της νέας σχεδιάσεως είναι να δημιουργήσει μια βασική πλατφόρμα μέγιστου μεικτού βάρους 12 τόννων με ωφέλιμο φορτίο 2 τόννων, εύκολα προσαρμόσιμη σε διαφορετικούς ρόλους, με κύρια χαρακτηριστικά την Στρατηγική και Τακτική κινητικότητα, την μεγάλη αξιοπιστία και επιχειρησιακή ετοιμότητα με την λιγότερη δυνατή εφοδιαστική υποστήριξη, την υψηλή επιβιωσιμότητα και την ικανότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων υπό οιεσδήποτε περιστάσεις.

Τέλος, στο περίπτερο παρουσιάζεται ο πρόσφατης σχεδιάσεως Τηλεχειριζόμενος Σταθμός Οπλισμού (RWS) τύπου NIMROD 300 που σχεδίασε η Valhalla σε συνεργασία με την Rheinmetall και την EODH, ως λύση χαμηλού κόστους και υψηλών επιδόσεων για την αναβάθμιση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Πεζικού. Ο συγκεκριμένος RWS φέρει αυτόματο πυροβόλο 30x173mm (Oerlikon KCE ή ATK MK44) ένα συζυγές πολυβόλο 7,62mm και δυνατότητα προσαρμογής μονού ή διδύμου Αντιαρματικού εκτοξευτή βλημάτων Fire and Forget ή μια μονάδας εκτοξεύσεως Περιφερομένων Πυρομαχικών (Loitering Ammunition) για την αντιμετώπιση κάθε είδους στόχων σε μεγάλες αποστάσεις. Τα σκοπευτικά ημέρας/ νυκτός τεχνολογίας αιχμής της Rheinmetall καθώς και η μονάδα τηλεχειρισμού με το κατάλληλο λογισμικό και πολλαπλές επιλογές διεπαφής διαφορετικών υποσυστημάτων, εξασφαλίζουν υψηλή ευελιξία και ευκολία σχεδιαστικής προσαρμογής σε οποιοδήποτε επιχειρησιακή απαίτηση. Ο συγκεκριμένος RWS περιλαμβάνεται στο προσφερόμενα πακέτο αναβαθμίσεως του ΤΟΜΠ τύπου 4K7FA στο πρότυπο ΛΕΩΝΙΔΑΣ 300, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση του συγκροτήματος ισχύος, των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων καθώς και αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας σε Level 5 σύμφωνα με την STANAG 4569.

Με περισσότερα από 18 χρόνια πορείας, η EODH έχει καταφύγει στο δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής, επιδιώκοντας συγκεκριμένα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, η EODH έχει καταστεί σημαντικός παγκόσμιος εταίρος στην ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή όλων των τύπων συστημάτων προστασίας της αμυντικής αγοράς, με δραστηριότητες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Παρέχοντας καινοτόμες και κατά παραγγελία (custom) λύσεις για τις ιδιαίτερες σημερινές ανάγκες, η EODH κατέστη ένας από τους προτιμητέους εταίρους της KMW στο άρμα μάχης Leopard 2A7 και την παραγωγή Boxer 8×8 καθώς και άλλων σύγχρονων ΤΟΜΑ. Ο σημαίνων ρόλος της, ανακλάται στην σχεδίαση, κατασκευή και ολοκλήρωση των λύσεων προστασίας που προσφέρει.

Διαβάστε επίσης: EODH | Πρώτη παρουσίαση του ΟΠΛΙΤΗ στην Κύπρο στο συνέδριο BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This