Η Damen επιλέγει την Leonardo για να εξοπλίσει τις νέες φρεγάτες του Γερμανικού Ναυτικού
Defence Redefined
Published on 29/03/2022 at 18:18

Η οικογένεια πυρομαχικών Vulcano της Leonardo σε συνδυασμό με τα ναυτικά πυροβόλα OTO 127/64 Lightweight (LW) επιλέχθηκαν από την Damen για να εξοπλίσουν τις νέες τέσσερις φρεγάτες τύπου F126 του Γερμανικού Ναυτικού, με προαίρεση για κατασκευή δύο ακόμα σκαφών. 

Επιπλέον, η σύμβαση περιλαμβάνει την παροχή υποστήριξης για εργασίες  συντήρησης, προσομοιωτές για την εκπαίδευση πληρώματος και λοιπές εργασίες επί του σκάφους για την ολοκλήρωση και βέλτιστη λειτουργία των συστημάτων στις υπόψη μονάδες.

Διαβάστε επίσης: 76/62 SRGM OTO MELARA | Αναλώσιμα για ένα από τα καλύτερα πυροβόλα του Πολεμικού Ναυτικού – VIDEO

Το ναυτικό πυροβόλο OTO Melara 127/64 LW είναι ένα τεχνολογικά εξελιγμένο και πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα, το οποίο δύναται να παρέχει συνεχή υποστήριξη τόσο στους χειριστές του, όσο και στο ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης μάχης (Combat Management System – CMS) για την επεξεργασία λύσεων εμπλοκής εισερχόμενων απειλών και εχθρικών στόχων κατά τον σχεδιασμό της αποστολής.

Σύμφωνα με την Leonardo, το ναυτικό πυροβόλο OTO Melara 127/64 LW μπορεί να χρησιμοποιήσει εξίσου τα τυπικά πυρομαχικά 127 χιλ και δύο παραλλαγές αυτών των πυρομαχικών:

  • Πυρομαχικά πολλαπλών ρόλων διευρυμένου βεληνεκούς (Ballistic Extended Range – BER) 
  • Καθοδηγούμενα πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας (Guided Long Range – GLR) 

Διαβάστε επίσης: OTO VULCANO 127 | Το πυρομαχικό με διττό ρόλο κατά στόχων επιφανείας και αέρος με μεγάλο βεληνεκές

Η νέα συμφωνία βασίζεται σε μια μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Leonardo και του Γερμανικού Ναυτικού, αφού αμυντικά συστήματα της Leonardo εξοπλίζουν ήδη μονάδες του Γερμανικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών κλάσης Baden-Württemberg, οι οποίες είναι επίσης εξοπλισμένες με τα εν λόγω συστήματα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Leonardo.

Ακόμα, η Leonardo εδραιώνει περαιτέρω τη στρατηγική και καθιερωμένη σχέση τόσο με την εταιρεία Damen Naval όσο και με το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας, καθώς το Υπουργείο Άμυνας των Κάτω Χωρών έχει ήδη επιλέξει τα ναυτικά πυροβόλα Oto Melara 127/64 LW, μαζί με το αυτόματο σύστημα φόρτωσης πυρομαχικών (Automatic Ammunition Handling System – AAHS) τόσο για τυπικά πυρομαχικά των 127 χιλ, όσο και για τα πυρομαχικά Vulcano, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών κλάσης De Zeven Provinciën.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι η Damen Naval κατασκευάζει τις τέσσερις φρεγάτες κλάσης F126 μαζί με τους συνεργάτες της Blohm+Voss και Thales ούσα η επιτυχής πλειοδότης του έργου το 2020 μετά από μια ευρωπαϊκή διαδικασία διαγωνισμού που διήρκεσε αρκετά χρόνια. Η σύμβαση καλύπτει την παράδοση αρχικά τεσσάρων πλοίων κατά τα έτη 2028 έως 2031 με συμφωνημένη προαίρεση για πιθανή προμήθεια δύο ακόμη πλοίων μετά το 2032. Τέλος, όλες οι ναυπηγικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στη Γερμανία σε ναυπηγεία στο Κίελο, στο Αμβούργο και Βόλγκαστ.

Διαβάστε επίσης: Leonardo | Ο σταθμός οπλισμού LIONFISH θα εξοπλίσει τις νέες ναυτικές μονάδες του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This