ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη “επίσημη” παρουσίαση των Γερμανικών LEOPARD 2A4 στην κατεχόμενη Κύπρο – VIDEO

Defence Redefined
Published on 08/09/2020 at 11:09
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η άσκηση «Καταιγίδα Μεσογείου», η οποία διεξάγεται στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή της Τουρκίας μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, το τουρκικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι η άσκηση έρευνας και διάσωσης του «μάρτυρα Τζενγκίζ Τοπέλ» εκτελείται όπως είχε προγραμματιστεί κάθε χρόνο σε θάλασσα, αέρα και ξηρά και σήμερα πραγματοποιείται το σκέλος που αφορά την θάλασσα.

Η Τουρκία, αναφέρεται, συνεχίζει με επιτυχία την άσκηση όπως είχε προγραμματισθεί χρησιμοποιώντας τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει τοπικά και εθνικά.

Διαβάστε επίσης: Επιθεώρησε θέσεις και εγκαταστάσεις της ΕΦ σε Πάφο και Πύργο Τηλλυρίας ο Υπουργός Άμυνας  – Φωτογραφίες

Σε δηλώσεις του χθες, μετά την έναρξη της άσκησης, στα ΜΚΔ ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ χαιρέτισε την έναρξη της κοινής άσκησης με την Τουρκία, αναφέροντας ότι παρά το ότι τάσσονται υπέρ της ειρήνης της συμφιλίωσης και της φιλίας, είναι αποφασισμένοι, όπως είπε να συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματά και συμφέροντα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο οπτικό υλικό που αποδέσμευσε το τουρκικό υπουργείο άμυνας, επιβεβαιώνεται η παρουσία των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στην Κύπρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This