ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Ουκρανία παρέλαβε συστήματα Javelin και Bayraktar TB2 | VIDEO
Defence Redefined
Published on 03/07/2020 at 19:00
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες στην ανατολική Ουκρανία, θα εξοπλιστούν με αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM) Javelin και με τουρκικά μη επανδρωμένων αεροχημάτων Bayraktar TB2 UCAV. 

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (UAF), Στρατηγός Ruslan Khomchak, σε ανάρτηση του Επιτελείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με τον Khomchak, οι τακτικές της χρήσης των Javelin μελετώνται από τους στρατιώτες συγκεκριμένης ταξιαρχίας και ετοιμάζονται να εισέλθουν στις κοινές επιχειρήσεις. 

Οι ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούν να λάβουν πιο ευκολα αυτά τα συστήματα στο μέλλον.  

«Κατά την διάρκεια προετοιμασίας αυτής της ταξιαρχίας, θα εργαστούμε επίσης στην χρήση των αεροχημάτων Bayraktar για την πραγματοποίηση επιθέσεων σε εχθρικούς στόχους», πρόσθεσε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό Khomchak, τα ουκρανικά στρατεύματα έμαθαν πώς να αμύνονται, και τώρα πρέπει να βελτιώσουν την επίθεσή τους. 

Διαβάστε επίσης: Συνεχείς απώλειες Bayraktar TB2 από την μια νέες παραλαβές από την  άλλη  

«Τώρα αφιερώνουμε πολύ περισσότερη προσοχή και χρόνο στην προετοιμασία των στρατευμάτων για επιθετικές επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές. Επί έξι χρόνια μάθαμε πώς να αμυνόμαστε καλά. Και ο στρατός πρέπει να εκπαιδευτεί στο να επιτίθεται μέρα και νύχτα, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Έθεσα αυτό τον στόχο πριν από ένα χρόνο. Σε τελική ανάλυση, ο στρατός πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένος για διάφορες εξελίξεις », πρόσθεσε ο Khomchak.

Την άνοιξη του 2018, η Ουκρανία έλαβε 37 εκτοξευτές Javelin και 210 πυραύλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπό την προεδρία του Volodymyr Zelensky, το Κίεβο συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για νέες παραδόσεις Javelin . Υπογράφηκαν συμβάσεις για τη δεύτερη παρτίδα πυραύλων τον Δεκέμβριο του 2019, μερικοί από αυτούς έφτασαν στην Ουκρανία τον Ιούνιο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This