ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται να αγοράσει το ισραηλινό σύστημα αντιβαλλιστικής προστασίας Iron Dome
Defence Redefined
Published on 21/06/2021 at 13:42

Σύμφωνα με την Άννα Αχρονχάιμ της ισραηλινής εφημερίδας, “The Jerusalem Post”, ο Αντιδήμαρχος της Μαριούπολης στην Ουκρανία επιθυμεί, όπως αποκτηθεί το αντιβαλλιστικό σύστημα Iron Dome για προστασία του αεροδρομίου της πόλης.

Η Μαριούπολη, είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή Ντόνετσκ της Ουκρανίας που έχει δει αδιάκοπες μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων από το 2014. Το αεροδρόμιο της πόλης, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, έκλεισε από τη περίοδο που ξέσπασαν οι μάχες.

Σύμφωνα με τον ιστοχώρο mrpl.city, ο αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Ζαχάροφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στον τοπικό τύπο ότι το άνοιγμα της εναέριας κυκλοφορίας καθώς και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, για την προστασία του αεροδρομίου είναι δύο από τα κύρια σημεία που χρειάζονται για να ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο. 

Διαβάστε επίσης: Παράδοση της πρώτης πυροβολαρχίας Iron Dome στο Στρατό των ΗΠΑ – VIDEO

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη δεν χρειάζεται μεγάλο αεροδρόμιο, αλλά χρειάζεται να είναι ασφαλές. «Για ασφάλεια, οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν το τακτικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome. Μπορούμε επίσης να υιοθετήσουμε αυτήν την πρακτική και έχουμε ήδη θέσει τα θεμέλια σε αυτόν τον τομέα και γνωρίζουμε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν », δήλωσε ο Ζαχάρωφ. Ο αναπληρωτής δήμαρχος είπε ότι το κόστος αγοράς του συστήματος ανέρχεται περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ και ότι η πόλη έχει ήδη επικοινωνήσει με μια ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας που θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Μαριούπολη στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ όσο και η κατασκευάστρια εταιρεία του Iron Dome, Rafael Advanced Systems δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις.

Το Iron Dome συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνιας επιχειρησιακής λειτουργίας με περισσότερες από 2500 αναχαιτίσεις στο ενεργητικό του. Στο πρόσφατο παρελθόν το σύστημα αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστο κατά τη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων πέριξ της λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Ο “Σιδερένιος Θόλος” του Ισραήλ και η C-RAM προστασία σε Κύπρο – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This