ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Ουάσιγκτον χαιρετίζει τουρκική δέσμευση να εγγυηθεί την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ
Defence Redefined
Published on 18/06/2021 at 08:00

Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την Πέμπτη τη “σαφή δέσμευση” εκ μέρους της Τουρκίας να διαδραματίσει “έναν ρόλο-κλειδί” στην ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και των ξένων.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ότι η Άγκυρα “έχει ανάγκη μια κάποια στήριξη για να το κάνει αυτό” και ο Αμερικανός ομόλογός του “διαβεβαίωσε ότι αυτή η στήριξη θα παρασχεθεί”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

“Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του σε αυτό το θέμα” και οι δύο ηγέτες “αποφάσισαν πως θα εργαστούν από κοινού για να το συγκεκριμενοποιήσουν”, συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως ζήτησαν από τις ομάδες τους να “οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες” αυτής της “στοχευμένης αποστολής”. “Ομως, η σαφής δέσμευση των ηγετών καταγράφηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία θα έπαιζε έναν ρόλο-κλειδί για την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ Χαμίντ Καρζάι”, επισήμανε ο Σάλιβαν.

Διαβάστε επίσης: Η αποχώρηση από το Αφγανιστάν έχει υλοποιηθεί κατά τουλάχιστον 30%, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This