ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Μόσχα αντιδρά στο αμερικανικό αίτημα για κλείσιμο των λιμένων της Κύπρου σε ρωσικά πλοία
Defence Redefined
Published on 06/11/2020 at 09:49

Το αίτημα των ΗΠΑ προς την Κύπρο να αρνηθεί την πρόσβαση ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμα για άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ προτρέπουν την Κύπρο να διακόψει τις τακτικές επισκέψεις ρωσικών πολεμικών στα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η κ. Ζαχάροβα σε χθεσινή ανάρτηση της στο twitter, παραπέμπει στις πρόσφατες αναφορές του Υφυπουργού Εξωτερικών για στρατιωτικές υποθέσεις, Κλαρκ Κούπερ, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις επαφές του, στη Λευκωσία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «η Κύπρος δεν έχει ακόμη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αρνηθεί την πρόσβαση ρωσικών πλοίων σε λιμένες».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον θέτει ως όρο για τη βελτίωση των σχέσεων της με χώρες τον περιορισμό της συνεργασίας τους με τη Ρωσία. Αυτή η προσέγγιση έρχεται σε αντίθεση με το αναφαίρετο δικαίωμα των κρατών για ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» αναφέρει η κ. Ζαχάροβα, κάνοντας ρητή αναφορά στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών | Εκπαίδευση Κυπρίων στρατιωτικών, η πώληση των F-35 και τα ρωσικά πλοία

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This