ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Λευκωσία “μπλοκάρει” τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας λόγω Τουρκίας
Defence Redefined
Published on 22/09/2020 at 15:39

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στον κατάλογο των αξιωματούχων της Λευκορωσίας κατά των οποίων οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να επιβάλλουν κυρώσεις για παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς και τη χρήση βίας και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η απόφαση εξακολουθεί να “μπλοκάρεται” από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία απαιτεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Δεν υπάρχει βέτο, καθώς ο συμβιβασμός είναι ακόμη εφικτός όπως εξηγεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία υποστηρίζει και δεν θέτει βέτο στο τραπέζι σχετικά με τη Λευκορωσία. Υπήρξε μια απόφαση ότι οι προτάσεις για κυρώσεις στη Λευκορωσία και οι προτάσεις που υπέβαλαν Κύπριοι για την Τουρκία θα προχωρήσουν παράλληλα ώστε να εγκριθούν αμέσως», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που θα συναντηθούν την Πέμπτη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για την εξωτερική πολιτική. Εν τω μεταξύ, η πίεση των διαδηλώσεων θα συνεχιστεί, ακόμη και στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / Euronews

Διαβάστε επίσης: Λευκορωσία | Τουλάχιστον 250 συλλήψεις, χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Μινσκ – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This