ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Κομισιόν θα εγκαταστήσει βάσεις αεροπυρόσβεσης σε όλη την Μεσόγειο, εκτός την Κύπρο – Φωτογραφία

Defence Redefined
Published on 09/07/2021 at 14:37

Το Τμήμα Δασών δημοσιοποίησε τον χάρτη της Κομισιόν με το αρχικό της πλάνο για τις  χώρες όπου θα εγκατασταθούν βάσεις αεροπυρόσβεσης, στον οποίο δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος.

Σε ανακοίνωσή του για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Βάσης Αεροπυρόσβεσης στην Κύπρο στο πλαίσιο του rescEU, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι “για να ξεκαθαρίσει το θέμα που προέκυψε μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο, καθώς και στη δημόσια συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με το θέμα δημιουργίας Ευρωπαϊκής Βάσης Αεροπυρόσβεσης στην Κύπρο στο πλαίσιο του rescEU, το Τμήμα Δασών δημοσιοποιεί τον χάρτη που ετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον οποίο παρουσιάζεται το αρχικό της πλάνο για τις  χώρες όπου θα εγκατασταθούν βάσεις αεροπυρόσβεσης”.

“Από τα εφτά Κράτη Μέλη τη μεσογειακής ζώνης φαίνεται η  δημιουργία βάσης αεροπυρόσβεσης στα υπόλοιπα έξι, εκτός από την Κύπρο” σημειώνει.

Προσθέτει ότι “η πατρίδα μας, όχι μόνο δεν ήταν στις αρχικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημιουργία βάσης, αλλά ακόμη χειρότερα, στον χάρτη παρουσιάζεται εκτός των περιοχών κάλυψης της βάσης που θα εγκαθίστατο στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Τα συμπεράσματα δικά σας”.

Διαβάστε επίσης: ΤΕΠΑΚ-ΑΠΘ | Η έκταση της καμένης γης από δορυφορική εικόνα – Φωτογραφία

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This