Η Κίνα παρουσίασε το πάνοπλο Wing Loong-3 με διηπειρωτική εμβέλεια – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/11/2022 at 18:50

Tο Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Έρευνας Αεροσκαφών της Chengdu (CAIG), αποκάλυψε το νέο Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) Wing Loong 3 (WL-3), κατά τη διάρκεια του Airshow China 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Zhuhai από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου.

Η οικογένεια αεροχημάτων Wing Loong είναι μια σειρά από UAV μεσαίου υψομέτρου και μακράς αντοχής (ΜALE), πολλαπλών χρήσεων που έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης και επίθεσης. Η ανάπτυξη του Wing Loong ξεκίνησε το 2005 και η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2007.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, Zhou Yi, το Wing Loong 3, σε σύγκριση με άλλα εγχώρια αλλά και ξένα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροχήματα της κατηγορίας του, είναι το πιο βαρύ και είναι έχει αναπτυχθεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών του μεταφέροντας μεγάλη γκάμα εξοπλισμού. 

Το Wing Loong 3 μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία αισθητήρων για επιτήρηση ημέρα και νύχτα, συλλογή πληροφοριών, ηλεκτρο-οπτικά συστήματα σκόπευσης με λέιζερ, ηλεκτρονικό εξοπλισμό αντιμέτρων και όπλων κρούσης αέρος-εδάφους. 

Ο σχεδιασμός του Wing Loong 3 είναι παρόμοιος με το Wing Loong 2 και αποτελείται από μια άτρακτο σταθερής πτέρυγας, με προεξέχουσα ουρά σε σχήμα V. Το Wing Loong 3  διαθέτει ωστόσο μεγαλύτερο άνοιγμα πτερύγων από το Wing Loong 2 με διαστάσεις που ξεπερνούν τα 24 μέτρα, ενώ το μήκος του ανέρχεται σε 12,2 μέτρα. 

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο αμερικανικής προέλευσης MALE UAV, ΜQ-9 Reaper έχει μήκος 11 μέτρα και άνοιγμα πτερύγων 20,1 μέτρα. Το ωφέλιμο φορτίο του ανέρχεται σε περίπου 1700 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Η Kυβέρνηση Τραμπ θέλει να προχωρήσει στην πώληση UCAVs MQ-9B αξίας 2,9 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – VIDEO

Όσον αφορά τα λοιπά τεχνικά του χαρακτηριστικά αυτά είναι: 

  • Μέγιστο βάρος απογείωσης: 6200 κιλά
  • Χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου: 2300 κιλά (2000 σε εκ. πυλώνες και 300 στο εσωτερικό του)
  • Εύρος πτήσης 10000 χλμ (διηπειρωτική εμβέλεια) με αυτονομία πτήσης 40 ώρες
  • Κινητήρας: Turboprop 

Το Wing Loong 3 έχει τέσσερις πυλώνες φορτίου/οπλισμού σε κάθε πτέρυγα, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο και μέσα στην άτρακτο του. Ο οπλισμός του όπως αυτός παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο στην έκθεση περιλαμβάνει πυραύλους αέρος-αέρος PL-10E με εμβέλεια έως 24 χλμ, αντιαρματικούς πυραύλους BA-7, πυραύλους αέρος-εδάφους AG-300/M, βόμβες ολίσθησης και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντι-ραντάρ. 

Στις αποστολές που μπορεί να διεξάγει, συγκαταλέγονται η υποστήριξη σκαφών επιφανείας, ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος (δυνατότητα μεταφοράς ηχο-σημαντήρων), επιχειρήσεις αντι-ραντάρ, αναχαίτισης στόχων σε χαμηλό υψόμετρο, αναμετάδοση πληροφοριών και δεδομένων και αποστολές υποστήριξης πυρός. 

Σύμφωνα με τον Zhou Yi, το Wing Loong 3 αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση σύντομα. Πιο κάτω δείτε το animation video του συστήματος.

Διαβάστε επίσης: SWARMLY AERO | Κυπριακά UAV’s από την EUROSATORY στην Ουκρανία – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This