ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η αποστολή του NATO αναμένεται να συνεχιστεί στο Αφγανιστάν
Defence Redefined
Published on 15/02/2021 at 10:30

Το NATO θα συνεχίσει την αποστολή του στο Αφγανιστάν προς το παρόν, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη συμμαχία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Τα κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού συμφώνησαν να μην υπάρξει απόφαση για την απόσυρση των 10.000 στρατιωτικών που απομένουν στη χώρα της Ασίας κατά τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Αντ’ αυτού αναμένεται να απευθύνουν εκ νέου προτροπή στο ισλαμιστικό ένοπλο κίνημα των Ταλιμπάν να αποκλιμακώσει τη βία και να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Ταλιμπάν υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία και πρέπει να λάβουν τέλος, είπαν οι πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Σύροι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία ισχυρίζονται ότι έφτιαξαν το δικό τους στρατιωτικό όχημα – VIDEO

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Ταλιμπάν με τις ΗΠΑ στη Ντόχα του Κατάρ τον Φεβρουάριο του 2020, όλα τα ξένα στρατεύματα πρόκειται να αποχωρήσουν στα τέλη Απριλίου. Σε αντάλλαγμα, οι ισλαμιστές αντάρτες δεσμεύθηκαν να αποκλιμακώσουν τη βία και να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στην Καμπούλ. 

Το Σάββατο, οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν το NATO εναντίον της παράτασης “της κατοχής και του πολέμου”. Η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει καταστήσει σαφές ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπέγραψε αυτή του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, με τους Ταλιμπάν κι ότι θα “αξιολογήσει” κατά πόσον οι ισλαμιστές μαχητές τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Η Γερμανία, που σήμερα διατηρεί στο Αφγανιστάν τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη μετά τις ΗΠΑ, εννοεί να παρατείνει την αποστολή της, ξεκαθάρισε το Σάββατο ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 11 μαχητές του Ισλαμικού κινήματος του Τουρκιστάν νεκροί μετά από επίθεση του Συριακού Στρατού – VIDEO

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This