ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Αλβανία θα είναι ο επόμενος πελάτης της Τουρκίας για τα Bayraktar TB2
Defence Redefined
Published on 01/07/2021 at 13:05

Στις 29 Ιουνίου, η τουρκική εταιρεία Bayrak αποκάλυψε ότι η Αλβανία θα είναι ο επόμενος αγοραστής του UCAV Bayraktar TB2.

Η Αλβανία είναι ο τελευταίος πελάτης που ενδιαφέρεται να συνάψει συμφωνία για την προμήθεια του Bayraktar TB2, το οποίο βρίσκεται ήδη στην υπηρεσία του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, της Ουκρανία και θα παραδοθεί επίσης και στην Πολωνία στην βάση μιας πρόσφατης συμφωνίας.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ), έχει τεθεί σε λειτουργία από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) στη Συρία και τη Λιβύη με διάφορους επιχειρησιακούς ρόλους, από την εξουδετέρωση των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας, την προστασία αεροδρομίων, καθώς από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, με απόλυτη επιτυχία κατά εξοπλισμών, προσωπικού και εγκαταστάσεων.

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, επιτεύχθει μετά την επίσκεψη, στην Τουρκία, του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, Μπίλντερ Σούτσι.

Αφού επισκέφτηκε τη μονάδα παραγωγής των Bayraktar TB2 στην Κωνσταντινούπολη, ο Σούτσι ανέφερε ότι η χώρα του πιθανότατα θα αγοράσει το τουρκικό ΜΕΑ.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικά μη επανδρωμένα | Οι τελευταίες εξελίξεις

«Αξιολογούμε τη δυνατότητα χρήσης των τουρκικών UCAV για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς στην Αλβανία», είπε.

Μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν τα Bayraktar TB2 UCAVs, το ενδιαφέρον της Πολωνίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αφού έγινε το πρώτο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που δεσμεύτηκε να αγοράσει τα τουρκικά ΜΕΑ. Η Βαρσοβία υπέγραψε τη σχετική συμφωνία για την αγορά 24 Bayraktar TB2 τον περασμένο Μάιο.

Οι αρχές στην Τουρκία αναφέρουν ότι η χώρα έχει γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός UAVs στον κόσμο από τότε που η Άγκυρα, αποφάσισε να επενδύσει στην εγχώρια παραγωγή για να μειώσει την εξάρτηση από τα δυτικά όπλα.

Πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας για την πώληση των Bayraktar TB2, θα ανέρχεται στα 9 εκ. Δολλάρια. 

H Λετονία πιθανόν να είναι το δεύτερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που θα αποκτήσει τα τουρκικά ΜΕΑ, μετά την Πολωνία.

Το Bayraktar TB2, σύμφωνα με την Baykar, είναι το πιο προηγμένο σύστημα UAV στον κόσμο με την αυτοματοποίηση και τις επιδόσεις του.

Διαβάστε επίσης: Η απειλή των τουρκικών UAVs και η περίπτωση της Κύπρου | Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στην DEFENCE ReDEFiNED

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This