ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η αεράμυνα των ΗΑΕ αναχαίτισε πυραύλους Zulfiqar των Χούθι
Defence Redefined
Published on 24/01/2022 at 18:46

Η αεράμυνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναχαίτιση επίθεση των Χούθι με πυραύλους Zulfiqar.

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί από τους σιίτες αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Από την πλευρά τους, μετά την επίθεση οι σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη απείλησαν να εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της οργάνωσης, Γιαχία Σάρι. Ο Σάρι δήλωσε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους Zulfiqar εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ Ντάφρα στο Αμπού Ντάμπι, την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, καθώς και άλλους ευαίσθητους στόχους, αλλά και drones με κατεύθυνση το Ντουμπάι.

Ο βαλλιστικός πύραυλος Zulfiqar, που πιστεύεται ότι έχει βεληνεκές 1500 χλμ και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τον ιρανικό πύραυλο Qiam, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών. Το Ιράν αρνείται επίσημα ότι εξοπλίζει άμεσα τους Χούθι, αν και εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών, δυτικά κράτη και αναλυτές έχουν συνδέσει όπλα στο οπλοστάσιο των ανταρτών με το Ιράν.

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Άμυνας ΗΑΕ, ΑΠΕ ΜΠΕ, US News

Διαβάστε επίσης: Fatir-1 | Το αντιαεροπορικό σύστημα των Χούθι εναντίον Σαουδαραβικού F-15 – VIDEO

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This