ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΗΠΑ | Στη Γερουσία το νομοσχέδιο Μενέντεζ για αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα
Defence Redefined
Published on 21/11/2021 at 11:15

Το νομοσχέδιο του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για την αμυντική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ έχει ενταχθεί επίσημα ως τροπολογία στο πακέτο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ και προχωρά στην γερουσία. Το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και έχει κατατεθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός περάσει ως έχει, αυτό θα σημαίνει ότι το νομοσχέδιο Μενέντεζ θα γίνει νόμος του κράτους αυτομάτως μαζί με τον προϋπολογισμό. Το αμυντικό νομοσχέδιο είχε κάνει ήδη σημαντικά βήματα, καθώς είχε κατατεθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και έχει κατατεθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Παρόλα αυτά, στόχος του Ρόμπερτ Μενέντεζ ήταν να καταφέρει να το εντάξει στο πακέτο του αμυντικού προϋπολογισμού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια πολύ πιο χρονοβόρα νομοθετική διαδικασία.

Το νομοσχέδιο αναφέρεται μεταξύ άλλων στη συνεργασία 3 + 1 μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων, στις βάσεις σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη, στον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού στρατού καθώς και την παράδοση στην Ελλάδα των F-35 που τελικά δεν θα παραδοθούν στην Τουρκία. Επιπλέον, αναφέρεται στην αντικατ΄σταση Ρωσικού στρατιωτικού υλικού καθώς και στην δημιουργία του Κέντρου Ενέργειας Ηνωμένων Πολιτειών-Ανατολικής Μεσογείου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μενέντεζ προς ΥΠΕΘΑ | Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This