ΗΠΑ | Στήριξη στο δικαίωμα για διαδηλώσεις στην Κίνα
Defence Redefined
Published on 29/11/2022 at 16:15

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα των ανθρώπων στην ειρηνική διαμαρτυρία στην Κίνα, δήλωσε σήμερα η Ουάσινγκτον καθώς πλήθος ανθρώπων διαδήλωσαν σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των αυστηρών μέτρων για την Covid-19 τις τελευταίες ημέρες.

Η κινεζική αστυνομία ενίσχυσε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στη Σανγκάη και στο Πεκίνο, αφού πλήθος ανθρώπων εκεί και σε άλλες κινεζικές πόλεις και δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις προέβησαν σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής για πρώτη φορά αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανήλθε στην εξουσία πριν από δέκα χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ανέφερε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει την PRC (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας).

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως θα είναι πολύ δύσκολο για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να μπορέσει να περιορίσει αυτόν τον ιό μέσω της στρατηγικής της τής μηδενικής COVID και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάζουν στο τι λειτουργεί προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός, περιλαμβανομένης της αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κίνα – Ρωσία | Νέα μεγάλη στρατιωτική άσκηση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This