ΗΠΑ | Κυρώσεις σε επιχειρήσεις στην Κίνα που βοηθούν το Ιράν στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Defence Redefined
Published on 10/03/2023 at 11:27

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε δίκτυο επιχειρήσεων με έδρα την Κίνα και διάφορα πρόσωπα, που κατ’ αυτό βοηθούν το Ιράν να κατασκευάζει μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (UAVs).

Πρόκειται για τις εταιρείες Koto Machinery, Raven, Guilin Alpha, S&C Trade και Caspro. Το δίκτυο αυτό ευθύνεται για πωλήσεις και παραδόσεις χιλιάδων συστατικών σε ιρανική κατασκευάστρια εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (HESA). Η συγκεκριμένη ιρανική κατασκευάστρια εμπλέκεται στην παραγωγή του Shahed, του UAV που εξάγεται από το Ιράν στη Ρωσία και χρησιμοποιείται και στον πόλεμο της Ουκρανίας. Κατά το Αμερικανικό ΥΠΕΞ, λόγω της χρήσης του ιρανικού UAV έχουν βρει τον θάνατο άμαχοι στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις, εξηγείται στο δελτίο Τύπου, σημαίνουν πως οι πόροι των εταιρειών και των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό θα δεσμευτούν και θα απαγορευτεί σε Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους. Οι κυρώσεις θα κάνουν πολύ πιο δύσκολο για τους στόχους τους να επιδίδονται σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε διεθνές επίπεδο.

Ακόμη, το υπουργείο ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος 39 εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα, που κατ’ αυτό έχουν δημιουργήσει σκιώδες τραπεζικό δίκτυο που επιτρέπει σε ιρανικές εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αποκρύπτουν συναλλαγές.

Με πληροφορίες από: U.S Department of the Treasury, ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ιρανικά Drones στην Ουκρανία | Επιθέσεις και καταρρίψεις στο Κίεβο – Καταδικάζει την Τεχεράνη η ΕΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This