ΗΠΑ και ΟΗΕ εναντίον νέας επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία
Defence Redefined
Published on 25/05/2022 at 09:37

Εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του ΟΗΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου.

Η διπλωματία των ΗΠΑ προειδοποίησε την Τρίτη την Τουρκία εναντίον της έναρξης νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή αμερικανών στρατιωτικών.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήγγειλε την Δευτέρα πως ο τουρκικός στρατός θα εξαπολύσει σύντομα νέα επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με σκοπό να δημιουργηθεί «ζώνη ασφαλείας» μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.

Οι ΗΠΑ, μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Νεντ Πράις, τόνισαν πως είναι «βαθιά ανήσυχες». Δήλωσε πως καταδικάζουν κάθε κλιμάκωση και υποστηρίζουν τη διατήρηση των τρεχουσών γραμμών της εκεχειρίας.

Στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ εξέφρασε επίσης την αντίθεση του διεθνούς οργανισμού σε κάθε νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία. Ο Οργανισμός τάσσεται υπέρ της υπεράσπισης «της εδαφικής ακεραιότητας» της Συρίας και αυτό που «έχει ανάγκη» η χώρα «δεν είναι περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις, από όπου κι αν προέρχονται», τόνισε ερωτηθείς για την αναμενόμενη τουρκική επιχείρηση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This