ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΗΠΑ | Και επίσημα στην εποχή Μπάιντεν – Πρώτη δημόσια παραδοχή για ήττα από τον Τραμπ
Defence Redefined
Published on 07/01/2021 at 13:34

Το αμερικανικό Κογκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβανία. Για ομαλή μετάβαση εξουσίας έκανε λόγο για πρώτη φορά ο απερχόμενος Πρόεδρος Τραμπ.

Ώρες μετά την εισβολή εκατοντάδων υποστηρικτών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, την Τετάρτη το Κογκρέσο συνέχισε τις εργασίες του για την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, με τη συζήτηση να συνεχίζεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Μετά από συζήτηση, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία απέρριψαν δύο ενστάσεις για την καταμέτρηση των ψήφων και επικύρωσαν την τελική ψηφοφορία του εκλεκτορικού κολλεγίου, με τον Μπάιντεν να λαμβάνει 306 ψήφους και τον Τραμπ 232.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Τέσσερις νεκροί στα επεισόδια στο Καπιτώλιο – VIDEO

Το αποτέλεσμα δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση, η συνεδρίαση ωστόσο διακόπηκε από ταραχοποιούς – που ενθαρρύνθηκαν από τον Τραμπ – οι οποίοι πέρασαν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα ασφαλείας, έσπασαν παράθυρα και εισήλθαν στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Το CNN μεταδίδει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ για πρώτη φορά δήλωσε δημόσια ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου, υποσχόμενος ότι θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση εξουσίας, μετά την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο.

«Αν και διαφωνώ απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου», ανέφερε ο Τραμπ στη δήλωση του, επαναλαμβάνοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς που έκανε κατά τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέρει το CNN.

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα καταμετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Αν και αυτό σημαίνει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης περιόδου στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να Κάνουμε την Αμερική Ξανά Μεγάλη» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Χάος στην Ουάσιγκτον | Χιλιάδες οπαδοί του Τραμπ μπήκαν στο Καπιτώλιο – Πυροβολισμοί και ο Στρατός κατεβαίνει στους δρόμους – VIDEO

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This