ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΗΠΑ | Η Γερουσία απέρριψε ψήφισμα για απαγόρευση πώλησης πυραύλων στη Σαουδική Αραβία
Defence Redefined
Published on 08/12/2021 at 10:54

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την Τρίτη ψήφισμα που θα απαγόρευε την προταθείσα πώληση προηγμένων πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, συστημάτων εκτόξευσής τους και άλλων όπλων και υποστήριξης στη Σαουδική Αραβία.

Το σώμα καταψήφισε με 67 ψήφους έναντι 30 υπέρ. Αρκετά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου χαρακτηρίζουν δημόσια τη Σαουδική Αραβία σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, άλλα επικρίνουν με σφοδρότητα το Ριάντ, ιδίως για την εμπλοκή του στον πόλεμο στην Υεμένη, ο οποίος σύμφωνα με τον ΟΗΕ, προκαλεί μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές τραγωδίες σε παγκόσμια κλίμακα.

Το πακέτο των όπλων, η πώληση των οποίων εξασφάλισε πράσινο φως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις επιτροπές διεθνών σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, συμπεριλαμβάνει 280 πυραύλους AIM-120C-7/C-8 (AMRAAM, αέρος-αέρος), 596 ράγες εκτόξευσης των πυραύλων αυτών τύπου LAU-128, καθώς και άλλο εξοπλισμό και υποστήριξη. Τους πυραύλους και τα συστήματα εκτόξευσης κατασκευάζει η Raytheon Technologies.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατέστησε από την πλευρά της σαφές νωρίτερα χθες πως εναντιωνόταν σθεναρά στο ψήφισμα. Τόνισε επίσης την αύξηση επιθέσεων με πυραύλους και UAVs κατά αμάχων στην Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | Η συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των σιιτών ανταρτών Χούθι

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This