ΗΠΑ | Απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία
Defence Redefined
Published on 14/10/2022 at 12:30

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Λευκός Οίκος, χαρακτηρίζοντας απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, την Τουρκία σε επίσημη αναφορά του προς το Κογκρέσο.

Πρόκειται για την επίσημη προειδοποίηση του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο για την συνέχιση της κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναφέρει ότι οι ενέργειες της Τουρκίας – με την επίθεσή της εναντίον των Κούρδων της Συρίας – υπονομεύουν την εκστρατεία εναντίον του ισλαμικού κράτους, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αμάχων όπως επίσης και την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να προστατέψει τα συμφέροντά της από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, ενώ μιλώντας από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στο Στρασβούργο σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα έχει προτεραιότητες και είναι υποχρεωμένοι να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τους νόμους τους.

Όπως υποστήριξε, σε αυτό τον αιώνα η Τουρκία θα αφήσει το στίγμα της και η Τουρκία ήταν η χώρα που έκανε τις περισσότερες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και ο διαμεσολαβητικός της ρόλος έχει γίνει πιο αποτελεσματικός. Όλοι θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο ρόλος της Τουρκίας.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η συμβολή στην επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων κρίσεων, η ειρήνη και η ευημερία είναι ένας από τους στόχους της Τουρκίας. Από το Αφγανιστάν στη Λιβύη, από την Ουκρανία στη Σομαλία υποστηρίζει τη σταθερότητα.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ | Ανάπτυξη πολιτικής αποστολής στην Αρμενία για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This