ΗΠΑ | Ανάγκη για εκσυγχρονισμό του συστήματος GPS για αντιμετώπιση των νέων απειλών
Defence Redefined
Published on 25/04/2022 at 18:36

Μπροστά στις ανάγκες που προβάλλονται από τις νέες προκλήσεις ασφάλειας στο διεθνές σύστημα, οι ΗΠΑ θεωρούν απαραίτητο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος GPS.

Σε άρθρο του, ο βουλευτής και απόστρατος αξιωματικός της Αμερικανικής Αεροπορίας Donald John Bacon, εξηγεί τους λόγους και τους τομείς όπου χρήζει εκσυγχρονισμού το σύστημα GPS. Όπως αναφέρει, το σύστημα GPS καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία κρίσιμων τομέων της άμυνας, της οικονομίας και της πολιτικής, βασίζεται όμως σε τεχνολογία που σε κάποιο βαθμό πλέον θεωρείται πεπαλαιωμένη.

Νέοι δορυφόροι παρέχουν τριπλάσια ακρίβεια και οκτώ φορές βελτιωμένη αντίσταση σε προσπάθειες εμπλοκής, ωστόσο χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις κυρίως σε ότι αφορά τις δυνατότητες διασταυρούμενης σύνδεσης και επαναπρογραμματισμού σε τροχιά. Έτσι θα επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια και ο επαναπρογραμματισμός σε τροχιά μπορεί να αντιμετωπίσει την εμπλοκή και την πλαστογράφηση παρέχοντας ενημέρωση για τη ροή σημάτων ή/και δεδομένων καθώς θα είναι ενισχυμένο και με δυνατότητες γρήγορης αντιμετώπισης των αναδυόμενων απειλών χωρίς την ανάγκη παραγωγής και εκτόξευσης νέων δορυφόρων.

Επιπλέον, αναφέρει πως απαραίτητο και κρίσιμο στοιχείο του εκσυγχρονισμού του GPS είναι επίσης η ανάπτυξη ενός συστηματικού οδικού χάρτη για τη χρήση του εκσυγχρονισμένου συστήματος GPS σε επίπεδο βιομηχανίας ώστε να εξασφαλίζεται η υπεροχή των ΗΠΑ έναντι στους αναδυόμενους ανταγωνιστές που παράγουν ανάλογα συστήματα.

Διαβάστε επίσης: Pole-21 | Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των Bayraktars στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This