ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΗΠΑ | Ένοπλοι διαδηλωτές και 25,000 εθνοφρουροί στους δρόμους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν – VIDEO

Defence Redefined
Published on 18/01/2021 at 14:22

Εν μέσω φόβων για ένοπλες διαδηλώσεις, τουλάχιστον 25.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς που προστατεύουν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ περιπολούν στους δρόμους της πόλης.

Παρά την αυξημένη, ωστόσο παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων, ένοπλοι διαδηλωτές έχουν φτάσει σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας από την Κυριακή το πρωί. Την προηγούμενη εβδομάδα, με ειδική αναφορά, το FBI προειδοποιησε ότι, «ένοπλες διαμαρτυρίες» έχουν προγραμματιστεί σε 50 κρατικά καπιτώλια και το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 του Γενάρη.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Και επίσημα στην εποχή Μπάιντεν – Πρώτη δημόσια παραδοχή για ήττα από τον Τραμπ

Ενώ οι διαδηλωτές αναγνωρίζονται σε διάφορες πλατφόρμες ως μέλη του λεγόμενου κινήματος «boogaloo», φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να είναι αντικυβερνητικοί, αναρχικοί, που αντιτίθενται στα συντηρητικά κινήματα. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσουν ταραχές. 

Δείτε τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες: 

Πτήσεις που μεταφέρουν Εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον: 

Φωτογραφία που απεικονίζει τον ασφυκτικό κλοιό της Εθνοφρουράς γύρω από το Καπιτώλιο: 

Το Bloomberg αναφέρει: «ομάδες πολιτοφυλακων τόσο από αριστερές όσο και δεξιές συγκεντρώθηκαν έξω από το κρατικό καπιτώλιο στο Φράνκφορτ του Κεντάκι».

Ένοπλοι διαδηλωτές έξω από το καπιτώλιο του Τέξας: 

«Αν συνεχίσετε να καταπιέζετε τον αμερικανικό λαό, δεν θα είναι πλέον λογικοί», δήλωσε ένας ένοπλος διαδηλωτής στο Μίσιγκαν.

Επειτα από την επίθεση κατά του Καπιτωλίου από οπαδούς του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, η Ουάσιγκτον έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο με τσιμεντένια μπλοκ και αγκαθωτά σύρματα, καθώς οι αρχές φοβούνται για την εκδήλωση νέων ταραχών στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Υπό κανονικές συνθήκες, η τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι ευκαιρία για εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς από τις τέσσερις γωνίες της Αμερικής να συρρεύσουν στην Ουάσιγκτον για να παρευρεθούν στην τελετή. Ομως, φέτος η γιορτή θα είναι διαφορετική: το National Mall, το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον, στα πόδια του Καπιτωλίου, θα είναι κλειστό. Μόνο τα άτομα που θα έχουν ειδική διαπίστευση θα έχουν την άδεια να εισέλθουν στη ζώνη αυτή όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Τέσσερις νεκροί στα επεισόδια στο Καπιτώλιο – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This