Ηνωμένο Βασίλειο | Νέα πρωθυπουργός η Λιζ Τρας του συντηρητικού κόμματος
Defence Redefined
Published on 05/09/2022 at 15:09

Η Λιζ Τρας νίκησε στην εσωκομματική μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας τους Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας και θα είναι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.

Κατά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Λιζ Τρας εξασφάλισε  81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%). Η νέα ηγέτις των Τόρις κληρονομεί μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να αναλάβει επισήμως την πρωθυπουργία αύριο Τρίτη.

Η Λιζ Τρας, η οποία εξελέγη από τα μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στην πρωθυπουργία, υποσχέθηκε «τολμηρό σχέδιο» για την μείωση των φόρων και την αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.

Συγχαρητήρια στη νέα πρωθυπουργό του ΗΒ εξέφρασε και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υπουργού Εξωτερικών, οι διμερείς μας σχέσεις ενδυναμώθηκαν με την υπογραφή του Διμερούς Στρατηγικού Πλαισίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΕΞ

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Κατηγορίες πως κινεζικά drones κατασκοπεύουν πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This