ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“ΗΝΙΟΧΟΣ 2021” | Σε νυχτερινή πτήση με αεροσκάφος F-16, ο Αρχηγός Αεροπορίας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/04/2021 at 09:41

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της Άσκησης «Ηνίοχος 2021», την 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Ταξίαρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αρχηγός συμμετείχε σε νυχτερινή πτήση σχηματισμού δύο (2) αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced με NVGs της 336 Μοίρας, σε αποστολή προστασίας στόχων εναντίον Composite Air Operations (COMAO) εχθρικής απεικόνισης.

Υπενθυμίζουμε ότι, για 5η συνεχή χρονιά η Εθνική Φρουρά συμμετέχει στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ», η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή μέσων από πολεμικές αεροπορίες άλλων χωρών. 

Διαβάστε επίσης: ΗΝΙΟΧΟΣ 21 | Τα σενάρια Διακλαδικών Επιχειρήσεων – Προσομοίωση συνθηκών πολλαπλών απειλών – VIDEO

Για φέτος η άσκηση η οποία ξεκίνησε στις 12 και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου 2021, θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, με βάση την αεροπορική βάση Ανδραβίδας. 

Πέραν της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχουν με μέσα η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ αριθμός άλλων χωρών συμμετέχουν με παρατηρητές. Στην άσκηση η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με ένα ελικόπτερο AW-139 με τα πληρώματά του από τις 17 έως τις 22 Απριλίου 2021, ενώ την ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών το ΓΕΕΦ θα εκπροσωπηθεί από τον Αρχηγό της Εθνικής Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και το Διοικητή Διοίκησης Αεροπορίας.

Η συμμετοχή του ελικοπτέρου της Ε.Φ αφορά στην εκτέλεση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης (SAR – CSAR), Τακτικών Αερομεταφορών και συνεργασία με ειδικές δυνάμεις για εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Με Rafale πέταξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας – Φωτογραφιες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This