Ημερίδα με θέμα το Δίκαιο των Ενόπλων Συγκρούσεων για στελέχη της Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 15/04/2022 at 15:16

Την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ημερίδα με τίτλο «Θεμελιώδη Ζητήματα του Δικαίου των Ενόπλων Συρράξεων». Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Τάσος Χριστοφίδης και ο Υπαρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ και αντιπροσωπείες αξιωματικών.     

Η Ημερίδα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δικαστικού του ΓΕΕΦ και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι πιο κάτω διαλέξεις:

  • «Βασικές έννοιες και αρχές του δικαίου των ενόπλων συγκρούσεων», από τον Δρ. Νικόλα Ιωαννίδη, Ειδικό Επιστήμονα Διδασκαλίας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

  • «Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η στοχοθέτηση στο δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δρ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

  • «Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε καιρό ενόπλων συγκρούσεων», από τον  Αναπληρωτή  Καθηγητή  Διεθνούς  Δικαίου   και   Δικαίου  Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων του Τμήματος Νομικής  του  Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη.    

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, διεξάχθηκε συζήτηση στη βάση ερωτήσεων τις οποίες έθεσε το ακροατήριο στους καθηγητές που παρουσίασαν τις διαλέξεις.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Νικόλας Ιωαννίδης | Η οριοθέτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, η συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου και το τουρκολυβικό μνημόνιο – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This