MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Ημερίδα με θέμα: “Η σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου” – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 12/09/2020 at 12:00

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής Κύκκου, Ημερίδα με θέμα «Η Σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου», η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Η Ημερίδα την οποία παρακολούθησαν προσωπικό των τριών Κλάδων της Εθνικής Φρουράς, αποτελεί συνέχεια συναφών πρωτοβουλιών και δράσεων του ΓΕΕΦ στο πλαίσιο της προσπάθειας επιμόρφωσης και ενημέρωσης του προσωπικού του σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, παράλληλα με την στρατιωτική του εκπαίδευση.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλάμβαναν αντικείμενα ιστορικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος από εισηγητές που προέρχονται τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από την Εθνική Φρουρά. Αναλυτικότερα στην ημερίδα ομιλητές ήταν, ο νομικός Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης, μέλος του συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο αναλυτής Χρήστος Ιακώβου Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, ο Αντιστράτηγος (ε.α) Ανδρέας Πενταράς (πρώην Διοικητής της ΚΥΠ) και οι εν ενεργεία Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς Ίλαρχος Παπασάββας Σάββας και Υπίλαρχος Πέτρου Βασίλης.

Διαβάστε επίσης: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Επίμαχα Ζητήματα Θαλασσίων Ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο”

Ο Υπίλαρχος Πέτρου Βασίλης με ακαδημαϊκές σπουδές σε σύγχρονη Κυπριακή Ιστορία, ανέλυσε την ιστορία της Μέσης Ανατολής ενώ ο Ίλαρχος Παπασάββας Σάββας με Διδακτορικό σε Διεθνείς Σχέσεις μίλησε για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο Δρ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο νομικό καθεστώς που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και ο κ. Ιακωβου τον ρόλο του θαλάσσιου χώρου στις σχέσεις μεταξύ των κρατών της περιοχής. Με την σειρά του ο Αντιστράτηγος Πενταράς Ανδρέας ανέλυσε τις επιδιώξεις της Τουρκίας.

Ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, σημείωσε τη σημασία της εκδήλωσης η οποία αφενός, συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των εξελίξεων και των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα και αφετέρου, συνδράμει στην αναβάθμιση των γνώσεων του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε θέματα ιστορικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Βιβλίο «Αναίμακτος Αττίλας» | Πολιτικό μυθιστόρημα με σκληρές πραγματικότητες – Φωτογραφίες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This