Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων | “Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος να έρθει, θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα”
Defence Redefined
Published on 21/11/2022 at 18:30

Μαζί με την εορτή των εισοδίων της Παναγίας, εορτάζεται η Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, την 21η Νοεμβρίου.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε στην ημερήσια διαταγή του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πως οι θυσίες των Ενόπλων Δυνάμεων υπέρ της Πατρίδος υπήρξαν διαχρονικά μεγάλες, αντίστοιχες του πλήθους και του μεγέθους των αγώνων που δόθηκαν για το Έθνος. Όχι φυσικά γιατί υπήρξαμε ως λαός φιλοπόλεμοι. Οι Έλληνες πάντοτε προόδευαν και δημιουργούσαν υψηλό πολιτισμό μέσα σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας. Αλλά γιατί την πανέμορφη και μοναδική Πατρίδα μας που βρίσκεται σε αυτήν την αξιοζήλευτη και πλεονεκτική θέση πάνω στον χάρτη, πολλοί την ήθελαν δική τους.

Για αυτό οι Έλληνες, πρόσθεσε, ήταν πάντοτε υποχρεωμένοι να κρατούν γερά το Όπλον, την ασπίδα δηλαδή… να προβάλλουν με δύναμη το δόρυ και να πολεμούν. Να πολεμούν όχι γιατί αγαπούσαν τον πόλεμο, αλλά γιατί προτιμούσαν την Ελευθερία. Την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια αντί της σκλαβιάς και της ταπείνωσης. Έστω κι αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να χύσουν το αίμα τους και να θυσιάσουν ακόμα και την ίδια τη ζωή τους!

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως λίγοι στον αριθμό πάντα οι Έλληνες, μα πάντα σημαντικοί και με ατσάλινη ψυχή! Αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντα η Ελληνική Ιστορία, η τρισχιλιετής Ιστορία της Ελλάδας! Της Ελλάδας που μπορεί πολλές φορές να σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζει και πάντοτε θα ζει, γιατί έβγαζε και συνεχίζει να βγάζει τέκνα διαλεχτά και ηρωικά, έτοιμα να σηκώσουν στην δύσκολη ώρα στους ώμους τους την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια του Έθνους!

Επίσης, σε μία δήλωση με πολλούς συμβολισμού, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφερόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε πως “Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ!!!”

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, αναφέρει σε ανάρτηση του: “Χρόνια πολλά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! Η Υπέρμαχος Στρατηγός να τις σκεπάζει και να τις προστατεύει. Ημέρα Μνήμης και Τιμής για την ΕΛΔΥΚ και τους ηρωικά πεσόντες της κατά τους αγώνες του Ελληνισμού στην Κύπρο.”

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφέρει επίσης “Ανήμερα της γιορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου με υπερηφάνεια και σεβασμό θυμόμαστε όλους εκείνους, που πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Χρόνια πολλά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που διαχρονικά αγωνίζονται για την προάσπιση του ελληνισμού. Υπέρμαχος Στρατηγός πάντα δίπλα σας”.

Διαβάστε επίσης: Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου | Ευχές από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This