ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ζητούν σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για την μεταφορά 4,000 Τούρκων στρατιωτών στα κατεχόμενα
Defence Redefined
Published on 30/06/2020 at 10:43

“Μέσα σε δύο μήνες, οι Τούρκοι έφεραν 7,000 στρατιώτες”, αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου το κίνημα “Αλληλεγγύη”, ζητώντας παράλληλα την σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου.  

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με την τ/κυπριακή εφημερίδα “Haberci”, ο Ερκούτ Σαχάλι, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ανέφερε ότι η Τουρκία άρχισε να μετακινεί 4,000 στρατιώτες στα κατεχόμενα, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σήμερα 30 Ιουνίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του κινήματος Αλληλεγγύη: 

“Απαιτούμε πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές εάν όντως έχουν μεταφερθεί 4 επιπλέον χιλιάδες Τούρκων στρατιωτών, μετά τις 3 χιλιάδες που αναφέρθηκε ότι αφίχθησαν προ διμήνου χωρίς να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Ρωτούμε την κυβέρνηση εάν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθετικών αυτών ενεργειών της Τουρκίας, πέραν της ικανοποίησης που εκφράζει από το γεγονός ότι ο κύριος Ζοζέπ Μπορέλ «κατάλαβε» το πρόβλημα μας.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας για άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου με αντικείμενο την χάραξη στρατηγικής για αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής και αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος το συντομότερο”.

Διαβάστε επίσης: Οι πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα από την 1η Ιούνιου θα μεταφέρουν μόνο στρατιώτες, λέει ο Ατακάν

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This