ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Χρηματοδότηση 560 εκ στην Τουρκία για πρόσφυγες και μετανάστες
Defence Redefined
Published on 22/12/2021 at 10:54

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο αποφάσεις χρηματοδότησης, ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία για το ζήτημα των προσφύγων και της μετανάστευσης. 

Η χρηματοδότηση αφορά τη στήριξη της ποιοτικής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων.

Το ποσό των 560 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μέρος των επιπλέον 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον Ιούνιο του 2021 για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ στους πρόσφυγες στην Τουρκία για την περίοδο 2021-2023.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ | Η Κύπρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μεταναστευτικό, στάλθηκε γραπτό διάβημα στην Κομισιόν

Το πρώτο μέτρο, ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ, θα στηρίξει την ποιοτική συνεκπαίδευση των προσφύγων στην Τουρκία και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ιδίως μέσω υποτροφιών. Η δεύτερη απόφαση χρηματοδότησης προβλέπει 30 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της μετανάστευσης και των συνόρων: ανάπτυξη ικανοτήτων και βελτίωση των προτύπων και των συνθηκών για τους μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας της Τουρκίας, καθώς και βελτιώσεις στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση στα τουρκικά αεροδρόμια.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, τη μεγαλύτερη κοινότητα προσφύγων στον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει 3,6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους Σύρους πρόσφυγες και 370.000 εγγεγραμμένους πρόσφυγες από άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Λευκορωσία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This