Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων στο Καβούρι – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 30/05/2022 at 17:03

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2021 και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, τελέσθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αείμνηστου Στρατηγού Ιερολοχίτη κ. Κωνσταντίνου Κόρκα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. κ. Αντωνίου. Το παρόν τους έδωσαν επίσης βουλευτές, ανώτατα στελέχη του στρατεύματος και έφεδροι καταδρομείς. 

Στο μνημείο αναγράφονται τα ονόματα όλων των καταδρομέων που έπεσαν ηρωικά στους αγώνες του Ελληνισμού, από την ίδρυση του Ιερού Λόχου κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των καταδρομέων που πολέμησαν γενναία κατά των Τούρκων εισβολέων το μαύρο καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ιερού Λόχου από τον Χριστόδουλο Τσιγάντε και στην διακλαδική του φύση, αναφερόμενος και στους συνειρμούς με το σήμερα, προφανών εννοώντας την νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. Αναφέρθηκε επίσης στις αρχές που θεμελιώθηκε ο Ιερός Λόχος, και κυρίως τις έννοιες όπως αυτοθυσία, ανιδιοτελής προσφορά, παραμερισμός του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης, απόλυτη προσήλωση στην Τιμή των Όπλων και πάνω απ’ όλα η επιδίωξη της Νίκης. 

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ίδρυση κατόπιν εισηγήσεως του αείμνηστου Συνταγματάρχη Ανδρέα Καλλίνσκι, ακολούθησε η συγκρότηση των Λόχων Ορεινών Καταδρομών και εν συνεχεία των Μοιρών Καταδρομών. Αναφερόμενος σε αυτές τις ιστορικές μορφές των Δυνάμεων Καταδρομών, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ανέφερε πως ήταν εκείνοι που διαμόρφωσαν το πρότυπο του παράτολμου και σκληροτράχηλου Έλληνα Λοκατζή και Καταδρομέα, με το οποίο γαλουχήθηκαν όλες οι νεότερες γενιές. Αυτοί είναιπου καθιέρωσαν, καλλιέργησαν και παρέδωσαν σε εμάς σήμερα το υπέροχο, συνεκτικό και αδιάσπαστο «Πνεύμα Μονάδος» υπό την επιταγή του ρητού «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ» με το μέλλον να διαγράφεται λαμπρότερο όπως ανέφερε, υπό την σκέπη του «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ» της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο αείμνηστος Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, ομαδάρχης στον Ιερό Λόχο, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 101 ετών μετά το μνημόσυνο των συμπολεμιστών του. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

Διαβάστε επίσης: Απεβίωσε ο τελευταίος Ιερολοχίτης – Ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This