ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν – Τατάρ | Ανακοίνωσαν πιλοτικό άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου
Defence Redefined
Published on 20/07/2021 at 10:51

Στα πλαίσια των ομιλιών για τους «εορτασμούς» της τουρκικής εισβολής πριν από την παρέλαση των κατοχικών δυνάμεων, ο Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε το νέο στάδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση. 

Ο κ. Τατάρ ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης, την οποία θα αποφασίσει σε μελλοντικό χρόνο το “Υπουργικό Συμβούλιο”. Ο ίδιος ανέφερε ένα ποσοστό της τάξης του 3,5%, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιο κομμάτι της περίκλειστης πόλης θα ανοίξει. 

Με την τροποποίηση του καθεστώτος αυτού του τμήματος της πόλης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα. Ο Ταγίπ Ερντογάν, χαιρέτισε την νέα απόφαση της τ/κ ηγεσίας. 

Η νέα ενέργεια της Τουρκίας, αλλοιώνει το καθεστώς της Αμμοχώστου και παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, 550 & 789 για την Αμμόχωστο. Με το νέο βήμα της Τουρκίας, οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» με αίτημα επιστροφής θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη και τις περιουσίες κανενός, ούτε να το κάνουν κι αυτοί για το ψευδοκράτος, συνέχισε.

Διαβάστε επίσης: Συμπληρώνονται 47 χρόνια συνεχιζόμενης κατοχής – Η Κύπρος ζητά δικαίωση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This